L'augment de la inflació seria a causa del comportament dels preus del grup aliments i begudes no alcohòliques. (Foto: Arxiu ANA)
Indicadors

L'IPC avançat del mes de febrer s'enfila fins al 7,5%

Aquest augment de la inflació seria a causa dels preus del grup aliments i begudes no alcohòliques

Andorra la Vella.- L'IPC continua la tendència a l'alça. Així, si més no, ho demostra l'indicador avançat del mes de febrer que ha fet públic aquest dimecres el departament d'Estadística del Govern i que mostra un percentatge del 7,5%. Aquest indicador representa un càlcul previ de l’IPC segons el qual, en cas de confirmar-se, augmentaria una dècima respecte a l'avaluat el mes de gener (7,4%). Aquest augment de la inflació seria a causa del comportament dels preus del grup aliments i begudes no alcohòliques. Per contra, el grup que té un efecte moderador és el de transport.

L’IPC avançat d’Espanya se situa al 6,1%. En cas de confirmar-se, augmentaria dues dècimes respecte a la variació registrada el mes de gener i pel que fa al de França estaria al 6,2% i suposaria un augment de dues dècimes respecte al mes de gener.

Cal recordar que l'IPC avançat es calcula amb l’objectiu d’aportar la mateixa informació, en temps i qualitat, que les dades publicades pels instituts d’estadística de la UE. Es calcula seguint la mateixa metodologia utilitzada pel càlcul de l’IPC i la diferència entre ambdós indicadors rau en la informació utilitzada. Aquest indicador suposa un càlcul previ de l’IPC amb, aproximadament, el 91% dels preus de febrer entrats. Per a les sèries de preus que encara no han estat enquestades, s’utilitza el mateix preu del mes anterior. L’indicador avançat proporciona únicament una informació orientativa i, per tant, no ha de coincidir necessàriament amb la dada definitiva de l’IPC, recorden des d'Estadística.