Divendres 26 d'abril de 2024
|
06:45 H
El ministre de Finances i portaveu en funcions, Cesar Marquina, ha explicat que Govern monitora l'evolució de l'IPC.
El ministre de Finances i portaveu en funcions, Cesar Marquina, ha explicat que Govern monitora l'evolució de l'IPC. (Foto: SFG)
Indicadors

El Govern no té plantejada 'cap palanca' per aturar la inflació

Andorra la Vella.- El Govern ha assegurat aquest dijous que "no ha plantejat cap palanca" per aturar la inflació de l'economia andorrana. Així ho ha assegurat el ministre de Finances i portaveu en funcions, Cesar Marquina, en la roda de premsa posterior al consell de ministres, qui ha indicat que l'executiu es troba en "fase de monitoratge" de l'evolució de l'IPC al llarg dels mesos. Marquina ha explicat que la configuració de l'economia andorrana "no ens permet excessives palanques per controlar la inflació, pels sectors que venen traccionades".

Cal recordar que al mes de febrer l'índex del preu al consum s'ha incrementat un 1%, respecte al mes de gener, assolint una xifra del 7,5%. Aquesta dada ha estat causada per la pujada dels preus dels aliments, concretament dels productes frescos, tal com ha relatat el portaveu del Govern en funcions, qui ha dit que "no tenim per ara palanques per fer la baixada (de la inflació) de forma immediata". Aquest ha comparat la situació d'Andorra amb la de països veïns com Espanya, que té "certa autonomia en el sector hidrocarburs i és productor alimentari", i on s'han activat palanques com la bonificació dels carburants o la reducció de la imposició indirecta en el cas de l'alimentació, "però què, lamentablement, no n'ha sortit un efecte positiu".