L'entrada a l'edifici de la CASS. (Foto: Arxiu ANA)
Sector públic

Marquina diu que l'increment de les tarifes mèdiques serà 'asimètric'

El portaveu del Govern en funcions explica que ara l'executiu ha de valorar la proposta de la CASS i no fixa topalls màxims

Andorra la Vella.- Després que el consell d'administració de la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS) considerés aquest dimarts que l'increment dels actes mèdics efectuats pels metges, els odontòlegs i els auxiliars mèdics hagués de ser corresponent a l'IPC i, per tant, del 7,1%, el ministre de Finances i portaveu en funcions, Cesar Marquina, ha manifestat aquest dimecres que, "molt probablement, haurem de tenir sensibilitats diferents segons els col·lectius", per la qual cosa ha assegurat que aquest augment serà "asimètric" segons el tipus d'acte mèdic.

En aquest sentit, el ministre ha apuntat que, en primer lloc, el que farà l'executiu serà "analitzar aquestes dades en detall", ja que cal tenir en compte que hi ha col·lectius als quals fa més de deu anys que "no se'ls hi tocava la tarifa", mentre que altres sí que han experimentat augments i, per tant, l'increment no serà el mateix en tots els casos. "Ara que s'ha fet el consell d'administració de la CASS analitzarem les dades des del Govern i, posteriorment, s'aprovarà la proposta que millor es consideri dintre dels paràmetres que han establert", ha dit.

A més a més, i en resposta als mitjans de comunicació, ha apuntat que ara com ara no es treballa en fixar topalls màxims als increments de les tarifes. "Hi haurà una asimetria molt àmplia i, per tant, no em pronunciaré sobre el fet que hi pugui haver un topall. Ara com ara no existeix, i la nostra resposta serà més aviat mirant la realitat de cada professió", ha afegit.

D'altra banda, i en relació amb l'acord del percentatge de copagament del 10% per a aquelles famílies de menors amb trastorns mentals, de conducta o addiccions que hagin de ser ingressats en centres terapèutics o educatius, Marquina ha posat en relleu que, malgrat que s'acaba d'aprovar la mesura, s'aplicarà de manera retroactiva en data 1 de gener.