El Govern destina 740.000 euros al programa Engega 2023. (Foto: Arxiu ANA)
Sector públic

El programa Engega 2023 té una dotació de 740.000 euros

El Govern vol reformular les bases del 2024 per orientar-les als vehicles d'ús diari i industrial

Andorra la Vella.- El Govern ha aprovat l’obertura de la convocatòria per al programa Engega 2023, que tindrà una dotació pressupostària de 740.000 euros, segons ha informat el ministre portaveu en funcions, Cesar Marquina, en la roda de premsa posterior al consell de ministres. El pla d’enguany permet donar resposta a aquelles 166 demandes que es van fer durant l’any passat i que es van quedar en llista d’espera. El portaveu de l’executiu ha assegurat que “aquesta modalitat de subvenció es va habilitar amb la voluntat de facilitar la compra de vehicles elèctrics i eficients i no frenar-la a causa de falta de pressupost”.

Des del 2019, el Govern ha atorgat 736 ajudes a través d’aquest programa, amb un pressupost total de 3,1 milions d’euros, segons ha detallat Marquina. El programa Engega 2023 subvencionarà la compra d’un vehicle nou de mobilitat elèctrica (elèctric pur o híbrid endollable), per desballestar un vehicle associat a aquesta compra, per desballestar un vehicle associat a la compra d’un vehicle nou energèticament eficient o per desballestar un vehicle no associat a la compra d’un vehicle nou.

Finalment, Marquina ha anunciat que el ministeri d’Economia i Empresa, impulsor d’aquestes subvencions, té la voluntat de renovar les bases del programa de cara al 2024, amb l’objectiu de focalitzar i incrementar les ajudes per aquells vehicles amb més ús i la voluntat de l’executiu és treballar aquest canvi de tendència del programa amb el mateix sector.