Una part de les inversions es destinaran a reemplaçar l'actual telecadira del port Negre. (Foto: SETAP365)
Turisme

SETAP365 impulsa la unió entre Arinsal Pal

S’instal·larà un nou teleesquí, innivadors de neu de cultiu i xarxes de protecció contra allaus

El consell d’administració SETAP365, ha validat les properes inversions que "afectaran de forma positiva" l’activitat de les seves estacions a partir de la temporada 2023-2024, segons valoren des de la societat. Així, per a la propera temporada, l’estació de Pal Arinsal notarà una "gran millora" en les seves instal·lacions amb novetats que permetran potenciar el sector d’Arinsal i la zona del coll de la Botella i Setúria a Pal. La inversió més important anirà destinada a l’inici de la fase 1 de la unió esquiable entre Arinsal Pal. Aquestes inversions permetran iniciar la construcció de la unió dels dos sectors i comptarà amb noves pistes de connexió vermelles, negres i blaves a la zona de Setúria. També s’instal·larà un nou teleesquí, innivadors de neu de cultiu, xarxes de protecció contra allaus. Durant aquesta fase, el telefèric seguirà garantint el transport entre el port Negre i el coll de la Botella.

Així mateix, aquestes inversions també es destinaran per reemplaçar l'actual telecadira del port Negre, un nou remuntador que millorarà l’accés a la part alta d’Arinsal, facilitant la connexió entre els dos sectors. Aquest giny mecànic serà substituït per un telecadira de sis places desembragable.

El sector del Tarter també es veurà beneficiat per aquest canvi. L’actual telecadira de quatre places fix es col·locarà en la zona del Seig, permetent crear un nou espai amb més pistes equipades amb neu de cultiu i per tant, aconseguint un augment del domini esquiable.

Finalment, l’altra novetat serà la reforma del restaurant refugi d’Arinsal, ubicat prop de la base de Comallemple. Aquest serà un dels punts gastronòmics més importants per l’estació i disponible durant tots els mesos de l’any, per a la temporada d’hivern i estiu.