L'equip de Singularity. (Foto: Ingeni Coworking)
Innovació

Tecnologia i emprenedoria per resoldre els problemes mundials

Singularity Group, una empresa d'innovació, aterra a Andorra per crear una comunitat de voluntaris

Singularity Group, una empresa d'innovació que defensa que la tecnologia i l'emprenedoria poden resoldre els grans reptes del món, ha establert un nou capítol a Andorra la Vella. Els capítols de Singularity són comunitats de voluntaris, dirigides per ambaixadors globals amb l'objectiu de crear, gestionar i desenvolupar comunitats que utilitzin tecnologia exponencial per crear un impacte positiu. Els capítols treballen un propòsit d'impacte anual inspirat en els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides. Fins ara, hi ha 57 capítols de singularitat a 28 països.

Les tecnologies exponencials segueixen una corba preu-rendiment en la qual baixen ràpidament de preu alhora que es tornen més sofisticades, potents, accessibles i escalables i, finalment, es democratitzen i es tornen fàcilment disponibles per a tothom. La intel·ligència artificial (IA), la realitat augmentada i virtual (AR, VR), la biologia digital i biotecnologia, la nanotecnologia i la fabricació digital, les xarxes i sistemes informàtics, la robòtica i els vehicles autònoms en són alguns exemples.

"Els capítols ens permeten tenir presència local en àrees on podem desenvolupar esforços de base amb els principals participants: governs, ONG, acadèmics, corporacions i emprenedors", afirma Darlene Damm, vicepresidenta de comunitat i impacte de Singularity Group.

"Singularitat Andorra la Vella té ganes d'impactar en el món fent servir el poder de la tecnologia exponencial. Estem orgullosos d'establir aquest capítol i esperem amb interès la feina que faran per ajudar a crear un futur millor per a tothom", defensa Anuka Roinishvili, qui supervisa els capítols de Singularity.

Al seut orn, Antoni Viola, ambaixador global del 'Chapter' ha destacat que "Andorra està plena de líders i organitzacions amb mentalitat de futur. El nostre capítol se centrarà a construir una comunitat local dedicada a tenir impactes positius per a la nostra comunitat, les persones i el planeta mitjançant la tecnologia exponencial". "Conjuntament amb l'equip Ingeni, estem llançant Singularity Andorra la Vella Chapter perquè sabem que els grans reptes del món són també les grans oportunitats del món", ha afegit.

El capítol estarà dedicat a reunir empreses locals, acadèmics i altres persones per afrontar aquests reptes.