Dimecres 01 de maig de 2024
|
23:18 H
Un moment de la jornada organitzada per la Cambra.
Un moment de la jornada organitzada per la Cambra. (Foto: Cambra de Comerç)
Empresa

Evitar baixes, fugida de talent o la pèrdua de temps: alguns beneficis de la mediació

Andorra la Vella

Evitar baixes laborals, la fugida de talent, la pèrdua de temps o les repercussions econòmiques. Aquests són alguns dels beneficis que les empreses poden extreure de la mediació. Així ho ha posat en relleu Natàlia Flores Pujol, advocada i mediadora experta en la prevenció, gestió i resolució de conflictes empresarials, tant en l'àmbit mercantil com en l'organitzacional, que ha pres part aquesta tarda en la jornada del Centre de resolució de conflictes empresarials (CRCE) de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis. En aquest sentit, Flores ha posat en relleu que les empreses que opten per la mediació en la resolució dels seus conflictes obtenen molts beneficis tant per a la societat com per als treballadors.

"Quan hi ha un conflicte les persones implicades acaben estant desmotivades per anar a treballar, de fet en el 65% dels casos una de les parts acaba agafant una baixa", ha destacat Flores, que ha fet incidència en les pèrdues econòmiques que aquests problemes comporten per a les empreses.

A més, un altre dels beneficis que ha apuntat l'experta és la "confidencialitat", ja que l'acord és secret, amb la qual cosa es genera un clima de confiança perquè els implicats saben que el que es parli no sortirà de l'espai de negociació.

Flores considera que perquè la mediació acabi quallant com a mètode de resolució de conflictes extrajudicial, i les empreses hi apostin, és important que vegin que és una via "molt més efectiva" i afegeix que qui ho prova normalment repeteix.

Per tant, l'experta opina que jornades com les que la Cambra ha organitzat aquest dimecres, en què s'han pogut veure casos reals de clients, és molt positiu, ja que han pogut comprovar "una experiència directa d'algú que no és el mediador".

La directora de la Cambra, Pilar Escaler, ha valorat que el centre de resolució de conflictes és "un projecte a llarg termini, no és un projecte d'avui per demà perquè la cultura que tenim en aquest país i en el nostre voltant és més aviat una cultura de litigació, no de negociació, i això és un canvi de cultura". Per això ha defensat ijornades com la que s'ha organitzat i en la que han participat tres professionals de les tres especialitats que hi ha dins el centre de resolució de conflictes que són la mediació, la conciliació i el 'fact finding', el peritatge extrajudicial. La jornada ha estat destinada als empresaris i s'ha enriquit amb tres casos pràctics. A més de Flores hi ha pres part Juan Antonio Ruiz García, advocat i mediador de Cuatrecasas especialista en litigació i arbitratge i Joan Lagen Vidal, economista i amb una àmplia experiència en conflicte en empreses familiars, sector públic i immobiliari privat.

Notícies relacionades