Un moment de la roda de premsa que ha tingut lloc aquest dijous a Andbank. (Foto: Andbank)
Sector financer

Myandbank democratitza la inversió a partir de 150 euros amb les comissions més baixes del mercat

L'aplicació permetrà la inversió en fons Vanguard, una de les gestores més grans a nivell mundial, a partir d'aquest import

Andorra la Vella.- Myandbank, el banc 100% digital d'Andbank, ha presentat aquest dijous en roda de premsa el seu primer servei d'inversió: quatre carteres de fons indexats, adaptades a diferents perfils de clients i compostes per fons de les gestores internacionals Vanguard -una de les gestores d'inversió més gran a nivell mundial- i iShares. La inversió en aquestes carteres es podrà fer a partir de només 150 euros i amb les comissions més baixes del mercat: 0,30% de gestió i 0,20% de custòdia (IGI inclòs). Segons ha explicat Carlos Aso, CEO del grup Andbank, "volem democratitzar la inversió amb comissions baixes per així generar més rendibilitat".

Així doncs, Myandbank proposa quatre carteres d'acord amb el perfil de risc de cada inversor: pista verda, amb un risc baix; pista blava, amb un risc mitjà-baix; pista vermella, amb un risc mitjà-alt i pista negra: amb un risc alt. Tot plegat s'estructura a través d'un qüestionari en línia que determina en uns minuts quina és la cartera que millor s'adapta segons les necessitats i la tolerància al risc de cada client.

Per la seva banda, Marta Bravo, directora general adjunta d'Andbank, ha destacat que "amb les carteres de fons Myandbank fa un pas més en posar a l'abast dels clients d'aquest nou canal digital una solució d'inversió diversificada, amb productes exclusius de mercat, gestionats per professionals i adaptats a les seves necessitats". A més, ha afegit que "amb uns costos mínims, el que significa més rendibilitat per al client".

Les aportacions podran ser puntuals o periòdiques i el client podrà escollir la freqüència de les transferències o aportacions. Així mateix, si les aportacions al compte de les carteres són inferiors a 150 euros, els diners s'aniran acumulant fins que s'arribi a aquesta xifra, moment en el qual es farà la inversió. El cobrament de les comissions aplicades es farà trimestralment al compte d'efectiu vinculat a la cartera de fons indexats i el rebalanceig és sistemàtic, és a dir, les carteres ajustaran la seva composició a l'evolució del mercat per tal que sempre mantingui el nivell de risc que s'ha assignat al client.

Actualment, Myandbank ja té més de 7.000 comptes oberts i operatius i és l'única entitat que disposa de Bizum a Andorra. Pel que fa a les operacions amb Bizum, des del seu llançament a final de novembre de 2023, s'han efectuat més de 15.000 operacions per un import de més d'1.500.000 euros. Myandbank és un banc 100% en línia, i per ser client d'aquesta entitat no cal tenir prèviament un compte a Andbank.

L'entitat ofereix un compte totalment gratuït, sense comissions, que permet domiciliar qualsevol rebut, ofereix Bizum i transferències nacionals i internacionals gratuïtes. També incorpora un compte remunerat a l'1% fins a 30.000 euros.

A més, Myandbank ha decidit ampliar fins al 30 d'abril la seva 'campanya amic' per la qual el client pot guanyar fins a 200 euros, només pel fet de distribuir un 'codi amic' a un màxim de 10 amics o familiars que es donin d'alta i activin el Bizum del seu compte. Per la seva part, el nou client que faci ús del codi, també guanyarà 20 euros.