Assortidors de carburant. (Foto: Arxiu ANA)
Indicadors

L'IPC avançat del mes de març baixa i se situa al 6,3%

En cas de confirmar-se seria un punt i dues dècimes inferior al del mes de febrer

Andorra la Vella.- L'IPC avançat del mes de març se situa en el 6,3%, segons les dades del departament d'Estadística del Govern. Aquest indicador representa un càlcul previ de l’IPC segons el qual, en cas de confirmar-se, disminuiria un punt i dues dècimes respecte a l’IPC avaluat el mes de febrer, que es va situar en el 7,5%). Aquesta disminució de la inflació seria a causa del comportament dels preus dels grups transport i habitatge, aigua, gas, electricitat i altres combustibles. Per contra, el grup que té un efecte inflacionista és el d’aliments i begudes no alcohòliques.

Cal destacar que l’IPC avançat d’Espanya se situa al 3,3%. En cas de confirmar-se, disminuiria dos punts i set dècimes respecte a la variació registrada el mes de febrer, mentre que l'indicador de França està al 5,6%, set dècimes menys al mes de febrer.

Es calcula aquest indicador avançat amb l’objectiu d’aportar la mateixa informació, en temps i qualitat, que les dades publicades pels instituts d’estadística de la UE. Aquest indicador avançat es calcula seguint la mateixa metodologia utilitzada pel càlcul de l’IPC,amb la diferència que l'avançat suposa un càlcul previ de l’IPC amb, aproximadament, el 98% dels preus del mes de març entrats. Per les sèries de preus que encara no han estat enquestades, s’utilitza el mateix preu del mes anterior. L’indicador avançat proporciona únicament una informació orientativa i, per tant, no ha de coincidir necessàriament amb la dada definitiva de l’IPC.