Divendres 26 d'abril de 2024
|
00:47 H
L'edifici d'Andbank.
L'edifici d'Andbank. (Foto: Andbank)
Sector financer

Andbank España incrementa el seu benefici net un 16%, fins als 15,6 milions d’euros

Andorra la Vella.- Andbank España, entitat especialitzada en banca privada, va tancar el 2022 amb un benefici net de 15,6 milions d'euros, un 16% més respecte a l'any anterior. El volum de negoci del banc a Espanya es va situar en 18.805 milions d'euros, la qual cosa suposa un creixement del 8,5% respecte al tancament de 2021.

Andbank España és una de les entitats amb una de les millors ràtios de solvència de la banca espanyola, amb un 19,7% -molt per sobre del mínim regulador-.

El marge ordinari derivat de la seva activitat va ascendir a 92,4 milions d'euros, mentre que l'EBITDA es va situar en 16,6 milions d'euros. La inversió creditícia d'Andbank Espanya s'ha multiplicat per 2,5 en els últims tres anys, superant els 1.191 milions d'euros, un 35% més que en l'exercici anterior.

Obertura de dos centres de banca privada

Andbank España va posar en marxa en 2022 dos centres de banca privada a Lleida i Girona, va contractar 11 banquers privats i va tancar 12 acords amb agents financers i 9 amb ESIs. Amb aquestes incorporacions, el banc compta en l'actualitat amb un total de 24 centres, 144 banquers, 127 agents financers i 67 contractes amb ESIs.

El seu model de negoci es basa a oferir un servei integral de gestió patrimonial a través d'especialistes en diversos àmbits: gestió d'inversions i mandats personalitzats, planificació patrimonial i fiscal, M&A, taula de tresoreria o inversions alternatives i ESG.

Àmplia oferta en inversions alternatives

Andbank España és pionera en plantejar als seus clients oportunitats d'inversió en projectes d'economia real que permeten diversificar les carteres i obtenir rendibilitats de manera descorrelacionada amb els mercats.

En aquest sentit, Andbank España va tancar el 2022 amb més de 1.400 milions d'euros de clients invertits en aquesta mena de productes, entre els quals es troben fons que inverteixen en negocis patrimonialistes –infraestructures, immobiliari o energies renovables- o en altres oportunitats del mercat -fons de venture capital, private equity o operacions del mercat en les quals l'entitat veu valor (ampliacions de capital, sortides al MAB, etc).

Notícies relacionades