Diumenge 21 de juliol de 2024
|
03:44 H
El reconeixement atorgat al ministeri de Finances.
El reconeixement atorgat al ministeri de Finances. (Foto: Govern d'Andorra)
Internacional

El ministeri de Finances, premiat per l'emissió de bons verds internacionals

Andorra la Vella.- El ministeri de Finances ha estat guardonat amb el premi ‘Pioner en bons sobirans, socials i sostenibles’, que atorga Iniciativa de Bons Climàtics, una organització internacional centrada en la promoció de la sostenibilitat en el sector de les finances a escala global.

El premi, que s’ha lliurat en el marc de la 8a gala que celebra aquesta entitat, reconeix les dues emissions internacionals de bons verds, socials i sostenibles que ha dut a terme Andorra el 2021 i el 2022 amb una emissió de 500 milions d’euros en cadascun dels dos anys. Un fet que ha permès que a hores d’ara més del 85% del deute públic del país estigui col·locat al mercat amb aquesta tipologia de bons, refermant la voluntat d’alinear la política de gestió del deute amb les prioritats en la gestió mediambiental i social del Govern.

En aquest sentit, des d’Iniciativa de Bons Climàtics es destaca que “l’exitosa emissió de bons internacionals” feta pel Principat permet “fomentar les transicions verdes i digitals que ajuden a construir un futur més resistent i sostenible”.