Dimarts 30 d'abril de 2024
|
09:37 H
El president de Turisme de Barcelona, Eduard Torres.
El president de Turisme de Barcelona, Eduard Torres. (Foto: )
Turisme

L'EFA programa una conferència sobre el binomi turístic entre Andorra i Barcelona

Andorra la Vella.- L'Arthotel d'Andorra la Vella acollirà aquest dijous 27 d'abril a les 12.30 hores la conferència 'Andorra-Barcelona, un binomi per a l'atracció turística', un col·loqui protagonitzat per l'empresari familiar i president de Turisme de Barcelona, Eduard Torres, que tractarà la temàtica del model turístic que té actualment la Ciutat Comtal de Catalunya.

 

La conferència, que se celebrarà en el marc de la 22a Assemblea d'Empresa Familiar, es dividirà en tres parts diferenciades tal com ha avançat aquest dimecres Torres. Així, en primer lloc, el ponent explicarà en què consisteix l'agència de promoció de la ciutat de Barcelona 'Turisme de Barcelona', una entitat amb governança publicoprivada que enguany celebra el seu trentè aniversari. A continuació, Torres farà un repàs de la trajectòria del turisme a Barcelona incidint en aspectes com ara la promoció o la gestió d'aquest fenomen que ja es considera intrínsec a la ciutat. Per acabar, el president de Turisme de Barcelona obrirà un torn de debat perquè el públic present pugui intercanviar les seves opinions respecte a la temàtica. "En quin punt de col·laboració es troba amb Andorra una ciutat tan important com Barcelona?" es qüestionava Torres. "Hauríem de potenciar més el treball conjunt entre els dos territoris" afegia el dirigent de Turisme de Barcelona.

 

Torres, de fet, admetia que desconeix si l'empresariat andorrà té un interès per a fer créixer aquesta col·laboració. Tot i això, el president de Turisme de Barcelona assegura que existeixen oportunitats. "Serà un bon moment per testejar la situació actual, conèixer-nos una mica més i explorar les possibilitats de col·laboració" apuntava l'empresari. "Nosaltres podem posar l'experiència barcelonina a disposició de la casuística d'Andorra" assegurava.

 

En aquest sentit, Torres recordava que en aquests moments el percentatge de turistes que rep Andorra és comparativament superior a aquell que rep Barcelona. I és que, mentre el Principat -que té una població de 79.000 habitants- registra més de deu milions de pernoctacions anuals, Barcelona -que en té 1.636.193- acumula prop d'uns vint milions de pernoctacions en hotels i pisos turístics. "El fet més important és aconseguir que el turisme aporti un valor positiu i que els residents puguin conviure-hi" insistia Torres.

Notícies relacionades