Les vendes a les grans superfícies cauen prop d'un 3% al febrer. (Foto: Arxiu ANA)
Indicadors

Les vendes a les grans superfícies cauen prop d'un 3% al febrer

La categoria d'alimentació va decréixer un 0,8%, mentre que la resta de productes ho van fer en un 6,3%

Andorra la Vella.- L'índex de vendes de les grans superfícies del comerç al detall a preus corrents van experimentar una variació negativa del 2,9% durant el mes de febrer en relació amb el mateix mes de l'any anterior. Així, segons publica aquest dijous el departament d'Estadística, si es desglossa aquest índex en productes alimentaris i la resta de productes, el de la categoria d'alimentació va augmentar un 0,8% en comparació amb el període homòleg del 2022. Pel que fa a la resta de productes, van decréixer un 6,3% respecte de la mateixa referència.

En relació amb les economies de l'entorn, la variació anual de l'índex general mesurada al febrer es va situar per sota de la xifra d'Espanya, que es va tancar en un 10,7%, mentre que les de França encara no estan disponibles.

Pel que fa a les variacions intermensuals, l'índex general corresponent al febrer va experimentar una variació negativa del 14% respecte del gener del 2023, tenint en compte que es tracta de les dades originals i que no descompten factors estacions ni els efectes del calendari.

D'altra banda, quant a l'índex de vendes de les grans superfícies a preus constants, és a dir, un cop eliminat l'efecte dels preus, va caure al febrer un 10,7%. Entrant al detall, l'índex d'alimentació va decréixer un 12,4% mentre que l'índex relatiu a la resta de productes també va caure un 10,6% respecte del mateix període de l'any anterior.

Finalment, l'evolució del personal ocupat en les grans superfícies comercials va augmentar un 0,8% respecte del mateix mes de l'any anterior. En aquest sentit, cal destacar que durant aquest termini el 64% dels empleats eren dones i gairebé el 93% disposaven de contractes a jornada completa.