Dimecres 23 d'octubre de 2024
|
14:32 H
Caiguda de les matriculacions a l'abril.
Caiguda de les matriculacions a l'abril. (Foto: Arxiu ANA)
Indicadors

Les matriculacions de vehicles cauen un 25% a l'abril

Andorra la Vella.- Les matriculacions de vehicles durant el mes d'abril han estat 309, una xifra que segons publica aquest dilluns el departament d'Estadística, suposa una variació percentual negativa del 25% respecte de l'abril de l'any anterior. Així, el grup que va tenir una variació positiva durant l'abril va ser el de motocicletes i ciclomotors, amb un 6,6%. Per contra, els grups que han tingut variacions negatives han estat els turismes (36,1%), el grup d'altres (10%) i el de camions i camionetes (3,1%).

D'altra banda, les matriculacions de vehicles de gener fins a l'abril d'aquest any han estat 1.306, un 9,4% menys en comparació amb el mateix període anterior, en què es van matricular 1.441 vehicles. En aquest cas, l'únic grup que presenta variacions positives és el de camions i camionetes amb una variació positiva de 9 punts.

Així mateix, al llarg dels darrers dotze mesos les matriculacions han estat 4.491, el que representa una variació percentual negativa del 0,4% respecte del mateix període anterior, en què es van matricular 4.507 vehicles.

Per tipus d'energia, els grups que han mantingut variacions negatives han estat els vehicles de gasolina, amb una baixada del 28,9%, i el gasoil, amb un descens del 2,9%. Pel que fa als vehicles elèctrics 100%, durant l'abril se n'han matriculat 14, la mateixa quantitat que el mateix mes de l'any anterior, i quant als híbrids, s'han matriculat 48, 29 menys que el 2022.