Diumenge 28 d'abril de 2024
|
00:36 H
Impacte+, és el pla de sostenibilitat del grup Pyrénées.
Impacte+, és el pla de sostenibilitat del grup Pyrénées. (Foto: Pyrénées)
Empresa

Grup Pyrénées aconsegueix un estalvi energètic del 24% el primer trimestre de l'any

Andorra la Vella.- Impacte+ (impacte positiu), o el que és el mateix, el pla estratègic de sostenibilitat de grup Pyrénées, té com a objectiu "aplicar un seguit d’accions per acabar generant un canvi dins el país i al món en general". Desenvolupat per un equip de treball intern de la companyia, algunes de les accions que contempla ja comencen a fer-se visibles, segons han informat en un comunicat. Durant el primer trimestre de 2023, l’empresa ha assolit un estalvi total del 23,8%, superant amb escreix l’objectiu del Govern que fixava, en el seu moment, un estalvi que arribés al 15%.

Davant les xifres d’estalvi energètic assolides (21,93% gener, 21,88% febrer i 27,68% març), grup Pyrénées aposta per seguir amb les mesures iniciades més enllà de l’aixecament de les mateixes per part del Govern i continuar, d’aquesta manera, amb el compromís sostenible tot generant un impacte positiu.

Més enllà de l’estalvi energètic, el grup ha col·locat plaques solars, ha introduït millores en l'aïllament i en les calderes dels edificis, ha renovat les instal·lacions amb il·luminació 100% LED i ha iniciat l’aplicació de sistemes de climatització i refrigeració com el 'freecooling'.

Les línies mestres que persegueix el projecte Impacte+ van acompanyades dels ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible) marcats per les Nacions Unides. No obstant això, grup Pyrénées s’enfocarà sobre aquells amb els quals ha detectat tenir una vinculació més directa: els ODS relacionats amb salut i benestar (ODS 3); els del treball digne i creixement econòmic (ODS 8); els de la indústria, innovació i infraestructures (ODS 9); els de la reducció de les desigualtats (ODS 10); els de consum i producció responsable (ODS 12); i els d’acció climàtica (ODS 13).

Notícies relacionades