El grup de l'electricitat és un dels principals que ha fet reduir la inflació. (Foto: Arxiu ANA)
Indicadors

L'IPC baixa al 5,4% a l'abril

El principal grup que han fet disminuir la inflació ha estat el d'habitatge, aigua, gas, electricitat i altres combustibles, que ha registrat una disminució d'un punt i nou dècimes

Andorra la Vella.- La variació anual de l'Índex de Preus de Consum (IPC) durant el mes d'abril s'ha fixat en el 5,4%, una xifra per sota de la registrada durant el març, quan va ser del 6,4%. D'aquesta manera, segons publica aquest dijous el departament d'Estadística, el principal grup que ha fet disminuir la inflació ha estat el d'habitatge, aigua, gas, electricitat i altres combustibles, que ha registrat una disminució d'un punt i nou dècimes, situant-se en el 5%, a causa de la disminució de preus de l'electricitat i el gas enfront de la forta pujada durant el mateix mes de l'any passat.

La resta de grups que també han experimentat un decreixement han estat, en primer lloc, el d'aliments i begudes no alcohòliques, que han baixat un punt i nou dècimes, situant-se en el 14,4%, i també el grup de transport, que cau un punt i una dècima (1,3%) a causa de la disminució dels preus dels carburants i lubricants enfront de l'augment que es va produir durant el mateix termini del 2022. Per contra, el principal grup que s'ha incrementat ha estat el de vestit i calçat tenint en compte que ha presentat un creixement d'un punt (3,3%) a conseqüència de l'augment dels preus de la roba.

Pel que fa a la inflació subjacent, que és la variació de l'IPC sense tenir en consideració els productes energètics i els productes frescos, la variació anual durant l'abril s'ha situat en el 5,9%, cinc dècimes per sobre de l'IPC registrat. Quant a la resta de grups especials, cal destacar el decreixement de les variacions anuals dels índexs de preus dels productes frescos i dels productes petroliers que passen, respectivament, del 14,6% i el -7,1% el mes passat al 10,9% i al -11% a l'abril.

En comparació amb els països de l'entorn, l'IPC d'Espanya a l'abril s'ha situat en el 4,1%, el que representa un augment de vuit dècimes respecte de la variació registrada durant el mes de març. Per la seva banda, l'IPC de França s'ha fixat en el 5,9%, dues dècimes per sobre de la variació registrada el mes anterior.