Dimecres 19 de juny de 2024
|
13:23 H
La frontera del riu Runer.
La frontera del riu Runer. (Foto: Arxiu ANA)
Indicadors

Els preus de les importacions augmenten un 13,5% al febrer respecte al 2022

Andorra la Vella.- Els preus de les importacions, en termes generals, i al mes de febrer del 2023, han experimentat un increment del 13,5% en relació amb l'any anterior. Si es comparen amb el mes anterior, els preus de les importacions creixen un 1,4%. Així es desprèn de la nota publicada pel departament d'Estadística, en la qual s'indica que en el mateix període els preus de les exportacions han caigut un 11,2% en comparació amb l'any anterior. En comparació amb el mes de gener, els preus de les exportacions han caigut un 11,1%.

En termes interanuals i segons els grups d'utilització, els preus dels béns de consum s'incrementen un 10,5%, els béns de capital creixen un 6,2% i els béns intermedis experimenten una variació positiva del 22,1%.

Si s'agafa com a referència la classificació unificada del comerç internacional (CUCI), en importacions, es destaca que tots els grups tenen variacions interanuals positives. En especial, exposen, els preus del grup 'Articles manufacturats classificats principalment segons la primera matèria' que incrementen un 37,1%, el preu dels 'Combustibles, lubrificants minerals i productes similars' que creix un 34,4% i els preus dels 'Olis, greixos i ceres d'origen animal i vegetal'', que tenen un increment de 20,8% respecte al mateix mes de l'any anterior.

En el conjunt de zones geogràfiques, el febrer del 2023, destaca l'evolució dels preus de l'índex en matèria d'importacions provinents d'Espanya amb un creixement interanual del 17,1% i els provinents de la 'resta del món' amb un creixement del 8,9%.

Notícies relacionades