L'edifici administratiu del Govern. (Foto: Arxiu ANA)
Sector públic

Andorra acorda amb Bèlgica la signatura del 17è conveni de no doble imposició

Les negociacions s’han celebrat en dues rondes diferents i han permès tancar el text durant la segona ronda de negociacions, que s’ha celebrat de forma telemàtica

Andorra la Vella.- Andorra i Bèlgica han conclòs de manera satisfactòria les negociacions per a l’establiment d’un nou conveni per a l’eliminació de la doble imposició (CDI) entre ambdós països. L’objectiu de l’entesa té efectes en matèria d’impostos sobre la renda i sobre el capital i la prevenció de l'evasió i elusió fiscal. Les negociacions s’han celebrat en dues rondes diferents i han permès tancar el text durant la segona ronda de negociacions, que s’ha celebrat de forma telemàtica.

Aquesta segona ronda ha estat encapçalada per l’assessor de la Divisió de Legislació Tributària del departament de Personal d’Avaluació Estratègica i Suport del Servei Públic Federal de Finances, Harald Piérard, i pel director de Tributs i Fronteres, Carles Ferreira. Les negociacions han finalitzat amb la rúbrica del text definitiu per part dels dos països.

Finalitzades les negociacions, ambdós països iniciaran els tràmits legals interns per poder signar el conveni, i posteriorment aprovar-ne la ratificació, perquè entri en vigor.

Aquest es converteix en el 17è conveni per a l’eliminació de la doble imposició i la prevenció de l’evasió i elusió fiscal negociat per Andorra, i s’afegeix als d’Emirats Àrabs Units, Espanya, França, Liechtenstein, Luxemburg, Malta, Portugal, Xipre, San Marino, Hongria, República Txeca, Països Baixos, Croàcia, Mònaco, Islàndia i Corea del sud.