El conseller delegat de Jocs SA, Marc Martos, i el director general d'Unnic, Ivan Armengod, durant la presentació de l'emissió d'accions populars que ha tingut lloc aquest dijous. (Foto: M. P.)
El conseller delegat de Jocs SA, Marc Martos, i el director general d'Unnic, Ivan Armengod, durant la presentació de l'emissió d'accions populars que ha tingut lloc aquest dijous. (Foto: M. P.)
El conseller delegat de Jocs SA, Marc Martos, i el director general d'Unnic, Ivan Armengod, durant la presentació de l'emissió d'accions populars que ha tingut lloc aquest dijous. (Foto: M. P.)
El conseller delegat de Jocs SA, Marc Martos, i el director general d'Unnic, Ivan Armengod, durant la presentació de l'emissió d'accions populars que ha tingut lloc aquest dijous. (Foto: M. P.)
Empresa

Jocs SA anuncia una emissió de 6.000 accions populars d'Unnic a 1.000 euros cadascuna

També hi haurà accions de classe A, que representaran un 19% més de la companyia, i que es podran adquirir per un preu mínim de 150.000 euros

Andorra la Vella.- Jocs SA, la societat que explota el centre d'oci integral Unnic, posarà el proper dilluns a la venda 6.000 accions populars per un import de 1.000 euros cadascuna, el que representa una emissió total que s'eleva fins als 6 milions d'euros. Tal com han explicat aquest dijous el conseller delegat de Jocs SA, Marc Martos, i el director general d'Unnic, Ivan Armengod, aquest volum d'accions, que corresponen a la classe B, suposen el 10% de la companyia i responen a complir amb l'obligació establerta en el plec de bases quan es va guanyar el concurs. Les persones o empreses que estiguin interessades podran executar les seves sol·licituds de compra entre el 12 de juny i el 31 de juliol, malgrat que Armengod ha apuntat que aquesta data es podrà reduir en funció de la demanda.

L'emissió d'accions de classe B que s'executarà dilluns es veurà complementada amb una altra emissió d'accions de classe A que, com en el cas anterior, anirà adreçada a persones físiques i jurídiques andorranes, residents al Principat o estrangeres. En aquest sentit, Armengod ha posat en relleu que les accions de classe A, que representen una ampliació de capital del 19% més de la companyia, es podran adquirir per un preu mínim de 150.000 euros, fet que suposarà un volum total d'11,4 milions. En aquest cas, la gran diferència serà que les accions de classe B només tindran dret a dividends, mentre que les de classe A també tindran dret polític i econòmic.

Pel que fa al retorn dels futurs accionistes, tant Martos com Armengod han assegurat que "destinarem el 50% de tot el que és rendiment cap als dividends", malgrat que no s'espera que aquests dividends es facin efectius fins a 3 o 4 anys vista. "El rendiment que hem posat,i que a més l'hem documentat, és un rendiment mitjà esperat del 6,82% que el comptem a partir de tercer any. Els propers dos o tres anys tenim molta tasca a fer i, com qualsevol projecte que comença, no tenim previstos rendiments abans", ha exposat Armengod. Així doncs, es preveu que els accionistes comencin a rebre beneficis des del quart any fins al final de la llicència, una llicència que a hores d'ara és de 17 anys, però ampliable en 20 anys més. En relació amb l'aportació econòmica cap al Govern que preveia el concurs, ha explicat que s'és partidari d'aportar una taxa en funció dels beneficis i que no sigui fixa, tot i que es tracta d'una temàtica que encara s'ha de tractar en profunditat amb el nou executiu.

Per tal d'adquirir les accions, els interessats hauran d'emetre les seves sol·licituds mitjançant la pàgina web www.unicandorra.com, tot i que de manera paral·lela també s'establirà un punt fix per tal de fer-ho de manera presencial. El període de validació de les sol·licituds tindrà lloc del 12 de juny al 30 de setembre; del 19 de juny al 30 de setembre serà quan es puguin fer els tràmits relacionats amb els poders notarials, i hi haurà un termini de custòdia del 19 de juny al 20 d'octubre. Serà en aquesta darrera data (20 d'octubre) quan Unnic culminarà una ampliació de capital que s'elevarà als 17,4 milions d'euros.

Tot i que a hores d'ara encara no està obert el termini de sol·licituds, Armengod ha confirmat que ja s'han rebut peticions formals per adquirir accions de les dues classes i que no hi haurà limitacions de compra. En el cas de la classe B ja hi ha al voltant de 280 persones interessades, les quals preveuen una inversió mitjana d'entre 6.000 i 20.000. Quant a la classe A, ha informat que també hi ha altres 7 peticions oficials: 4 d'elles corresponen a persones de fora del país i les 3 restants a residents al Principat. En un futur, a més, el director general d'Unnic ha assegurat que no es preveu fer cap altra emissió d'accions populars, tot i que si finalment fos així, només es faria de la classe A.

Amb tot, Martos i Armengod han manifestat que "ens agradaria que hi hagués un nombre molt important de persones i societats que poguessin obtenir accions populars del nostre projecte". "Són accions que posem a disposició de la societat andorrana perquè sempre hem dit que el nostre és un projecte de país, i com a motor de país que esperem ser durant els propers anys és bo que l'emissió estigui a l'abast de tota la població al màxim possible", ha afegit el conseller delegat de Jocs SA. Per fer-ho possible, dilluns es presentarà una nova campanya de comunicació per promocionar les accions populars.

Finalment, el conseller delegat de Jocs SA i el director general d'Unnic han apuntat que disposar d'alguna acció també contribuirà a beneficiar-se d'una sèrie d'avantatges a curt termini. Així, i com a tall d'exemple, hi haurà descomptes en restauració; seients prioritaris per als espectacles; invitacions exclusives a esdeveniments especials, o participació en diferents àrees del complex com la zona de joc, d'espectacles o de restauració. "Hem agafat aquest paquet d'avantatges perquè la pura inversió de 1.000 euros, només amb aquests beneficis, es pugui amortitzar ràpidament", han sentenciat.

Balanç dels primers mesos d'obertura

D'altra banda, i preguntats sobre el funcionament d'Unnic durant els primers dos mesos d'obertura -encara falta tancar el mes de maig-, Martos i Armengod s'han felicitat dels registres en l'àrea de joc, que ha representat un volum de 5,5 milions d'euros. "Això és un resultat molt alt i sobretot quan hem fet una campanya d'obertura adreçada al públic local", han dit. Tanmateix, han afegit que "això ens dona molt bons auguris perquè qualsevol casino que obre portes ho fa amb imports bastant inferiors del que tenim ara".

En relació amb la part de restauració, "és una àrea que ens ha sorprès perquè no comptàvem que funcionés tan bé". Armengod ha assenyalat que totes les zones de restauració han tingut molt bona acceptació entre el públic local i s'estan superant les previsions inicials. En el cas dels espectacles és on s'estan dedicant més esforços per tal de trobar un producte que s'adapti a la demanda d'Andorra i s'espera que cap a octubre-novembre s'estableixi una programació definitiva. A banda d'aquests eixos, Martos ha recordat que Unnic també lloga espais per a diferents esdeveniments privats. De fet, ha indicat que des de la setmana passada s'han acollit 8 i, per tant, també representa una dada molt positiva.

A nivell de visitants, s'han felicitat per haver arribat a xifres molt altes, sobretot tenint en compte la desestacionalització. Des del centre es creu que durant la temporada d'hivern, amb les millores que s'aniran introduint al complex i en la programació, es pot arribar a unes xifres d'assistència "brutals".