Dilluns 29 d'abril de 2024
|
16:33 H
Els presidents d'Actinn i del Fablab, Albert Moles i Pere Montes de Oca, en la signatura de l'acord.
Els presidents d'Actinn i del Fablab, Albert Moles i Pere Montes de Oca, en la signatura de l'acord. (Foto: Actinn)
Innovació

Actinn i Fablab sumen esforços per col·laborar en diferents àmbits

Andorra la Vella.- Actinn, el clúster de la innovació i de les noves tecnologies, i el laboratori de fabricació digital Open Fablab Andorra la Vella han arribat a un acord de col·laboració i de recerca per trobar sinergies entre les dues entitats i que permetrà desenvolupar activitats de divulgació, formació i projectes que impulsin la competitivitat de les empreses del país i ser un pol d’atracció per a nous negocis al Principat.

Aquest acord es fonamenta en la promoció, difusió i divulgació conjunta de les noves tecnologies relacionades amb la fabricació digital que engloba una sèrie de processos integrats amb l’objecte de crear un producte o una peça mitjançant el disseny i modelat d’objectes, així com la creació i fabricació dels mateixos, mitjançant eines o maquinàries com impressores 3D, talladores làser, impressores de resina o d’altres. També hi ha un apartat dedicat a la formació, amb seminaris i tallers sobre disseny i fabricació digital organitzats de forma conjunta per crear talent i millorar les competències i habilitats de les persones que treballin o vulguin treballar en el sector de la fabricació digital. A més, es preveu l'organització i realització conjunta de diferents tipus d’esdeveniments i xerrades relacionades amb la fabricació digital tant per a la difusió del coneixement d’aquestes tecnologies com per a la generació de 'networking' entre les empreses d’ambdues associacions i la generació d’oportunitats de desenvolupament, creixement i diversificació econòmica relacionades amb les moltes aplicacions d’aquestes tecnologies. Ambdues parts també preveuen la participació conjunta en possibles projectes futurs que tinguin a veure amb la fabricació digital, els quals es desenvoluparien, si escau, en acords específics i d’acord amb els objectius estatutaris d’ambdues entitats.

Les associacions sumen esforços per tal de demostrar que "juntes poden fer més competitives les empeses del país que s’enfoquin en la fabricació digital".


El president de l’Open Fablab Andorra la Vella, Pere Montes de Oca, ha afirmat que “la col·laboració amb Actinn ajudarà al desenvolupament del nostre fablab i dinamitzarà la promoció de projectes i en el creixement i ús d'aquestes noves tecnologies a Andorra".

El seu torn, el president d’Actinn, Albert Moles, comenta que “després de liderar des del clúster l’execució d’aquest projecte els darrers anys, estem contents i orgullosos de la seva posada en marxa i hem decidit continuar col·laborant amb aquesta nova associació un cop que ja té entitat pròpia".

Notícies relacionades