Diumenge 28 d'abril de 2024
|
11:07 H
L'accés al Servei d'Immigració i al departament de Treball.
L'accés al Servei d'Immigració i al departament de Treball. (Foto: M. P.)
Empresa

Espot assegura que s'han obert 'multitud d'expedients' per casos d'abús laboral que s'han clos amb sancions 'molt exemplars'

Andorra la Vella.- El cap de Govern, Xavier Espot, ha manifestat aquest dimarts que el servei d'Inspecció de Treball està treballant de valent en la resolució dels possibles casos d'abús laborals relacionats amb les subcontractacions de treballadors forans i, fins al moment, ha asseverat que s'han obert "multitud d'expedients" que, en alguns casos, han acabat amb sancions "molt exemplars".

En aquest sentit, ha exposat que des de l'executiu treballen "de valent" per erradicar "qualsevol mena d'actuació o pràctica que pugui anar en contra dels treballadors", independentment de quin sigui el seu origen i de l'empresa on treballin, i que "contravingui la nostra legislació", que ha asseverat que és "prou protectora en aquest aspecte".

Espot ha animat a les persones que considerin que es troben en situacions d'abusos laborals en el treball a denunciar els fets al servei d'Inspecció de Treball per poder "activar tots els mecanismes", tot exposant que si una empresa incompleix la normativa de manera reincident la sanció que s'imposa pot ser "molt més important". "Que la persona vingui al servei d'Inspecció de Treball i posi de manifest tots els elements concrets ens permetrà actuar més de pressa i millor", ha indicat.

Quant a la facultat dels inspectors d'actuar d'ofici per prevenir aquesta mena de situacions, el líder de l'executiu ha al·legat que, malgrat que existeix la possibilitat, "les capacitats per fer-ho són molt limitades si no tenim tots els elements d'informació".

Per la seva banda, la ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge, Conxita Marsol, ha confirmat que hi ha hagut una persona que ha fet una consulta a Inspecció de Treball i es preveu que entre aquest dimarts i dimecres presenti la denúncia "amb la documentació que cregui escaient".

A partir d'aquí, ha afegit, es farà la feina reglamentària corresponent per determinar si s'ha produït alguna irregularitat, es parlarà amb l'empresa afectada, s'obrirà un període d'al·legacions i, posteriorment, es donarà pas a la resolució del cas. Més enllà d'això, ha afirmat que es tracta d'un procés que funciona d'igual manera amb tots els treballadors del país, "siguin d'una nacionalitat o una altra".

En aquest sentit, la ministra ha dit que cada vegada que es detecta un cas similar, com ja ha succeït en "tres o quatre" ocasions anteriorment, s'actua d'ofici fins que arriba el resultat de l'informe, "i si s'ha d'anar més enllà, s'anirà", ha conclòs.

Notícies relacionades