Dimarts 14 de maig de 2024
|
07:32 H
Detall d'uns vehicles.
Detall d'uns vehicles. (Foto: Arxiu ANA)
Indicadors

Andorra la Vella.- El departament d'Estadística ha informat aquest dijous que el nombre de vehicles que ha entrat al país durant el juny ha estat de 333.161, fet que suposa una variació percentual positiva del 5% respecte del mateix mes de l'any anterior. Pel que fa a la frontera hispanoandorrana, la variació ha estat d'un 6% més i per la frontera francoandorrana d'un 2,9%.

De gener a juny del 2023, respecte al mateix període del 2022, s'ha produït un creixement del 8,6% en el nombre de vehicles, amb un increment del 10,3% dels provinents d'Espanya i del 4,9% dels provinents de França. El nombre de vehicles que ha entrat durant els darrers dotze mesos ha estat de 4.163.300; això representa una variació positiva del 7,1% respecte del mateix període anterior, en què van entrar 3.886.330 vehicles.

Tot i així, pel que fa a les dades ajustades, tal com es posa en relleu, les variacions mensuals del total de vehicles presenten una tendència a la baixa en els darrers quatre mesos, i en aquest mes de juny, és d'un 5,8% menys. Les variacions mensuals de l'entrada de vehicles per la frontera hispanoandorrana mostren una tendència a la baixa en els darrers quatre mesos, situant-se en un 3,9% menys: i pel que fa a les variacions mensuals per la frontera francoandorrana, presenten una tendència a la baixa en els darrers cinc mesos, situant-se en un 6,1% menys.

Notícies relacionades