Diumenge 28 d'abril de 2024
|
21:55 H
Les dependències del Servei d'Immigració.
Les dependències del Servei d'Immigració. (Foto: Arxiu ANA)
Sector públic

El Govern augmenta en 500 permisos la quota de temporers d'estiu per al sector hoteler

Andorra la Vella.- El Govern ha aprovat aquest dimecres un increment de 500 autoritzacions de la quota de temporers d'estiu per al sector hoteler. Del total de permisos, 450 es corresponen a permisos d'immigració temporals i els 50 restants a permisos de treball temporal fronterer. Tal com ha explicat el ministre portaveu, Guillem Casal, la decisió s'ha pres tenint en compte que les 600 autoritzacions estivals previstes inicialment "estan a punt d'exhaurir-se" i, per tant, s'ha optat per "ser previsors" implementant nous permisos i avançant-se, d'aquesta manera, "a una situació que podria esdevenir delicada".

Casal ha recordat que l'aprovació d'aquesta quota d'estiu es consolida després que l'any passat es posés en marxa per primera vegada. A més, ha apuntat que també ve a donar resposta a un dels acords concrets durant la darrera reunió del Consell Econòmic i Social (CES) celebrat ara fa dues setmanes. La mesura arriba en un moment en què des del sector hoteler s'està reclamant manca de mà d'obra, tot i que des de l'executiu es desconeix si a hores d'ara "hi ha dificultat per trobar treballadors".

En tot cas, el ministre portaveu ha manifestat que les 500 noves autoritzacions aprovades aquest dimecres "venen a intentar pal·liar aquesta problemàtica", ja que "no podem permetre que per un sol fet administratiu tinguem el sector aturat a les portes del mes d'agost". No es descarta, però, que si aquest mig centenar de permisos no són suficients i arribin a esgotar-se, el Govern estudiï la possibilitat d'implementar-ne alguns més.

Recaptació de la taxa turística

En relació amb l'origen de les disfuncions en la recaptació de la taxa turística, un fet que els establiments turístics atribueixen al departament de Tributs, Casal ha posat en relleu que a hores d'ara "ens trobem amb dues situacions diferents i les dues les intentarem esbrinar". D'una banda, ha indicat que "el Govern ha d'intentar resoldre de manera interna si hi ha alguna disfunció en el càlcul que es fa entre els departaments de l'administració", ja que primer cal analitzar aquesta situació "abans de traslladar aquesta responsabilitat a l'administrat".

De manera paral·lela, ha exposat que es treballarà per veure si el conjunt de liquidacions per part dels gestors dels establiments hotelers i turístics del país "s'estan fent de manera adequada" o, per contra, "pot haver-hi un mal ús d'aquesta liquidació de la taxa turística".

Notícies relacionades