Dilluns 29 d'abril de 2024
|
00:06 H
El transport és un dels principals grups que ha fet mantenir la inflació.
El transport és un dels principals grups que ha fet mantenir la inflació. (Foto: Arxiu ANA)
Indicadors

L'IPC del juliol s'eleva al 4,4%

Andorra la Vella.- La variació anual de l'Índex de Preus de Consum (IPC) corresponent al mes de juliol s'ha fixat en el 4,4%. Tal com detalla aquest dijous el departament d'Estadística, els principals grups que han fet mantenir la inflació són el transport, amb un augment d'un punt i set dècimes, i el grup de béns i serveis diversos, que ha presentat un creixement de sis dècimes.

Per contra, els grups que han fet disminuir aquesta inflació han estat el de vestit i calçat, amb una baixada de tres punts i una dècima; el d'esbarjo, espectacles i cultura, amb un decreixement d'un punt i set dècimes, i el d'aliments i begudes no alcohòliques, amb un descens de sis dècimes.

Pel que fa a la inflació subjacent, que és la variació de l'IPC sense tenir en consideració els productes energètics i els productes frescos, durant el juliol la variació anual s'ha situat en el 6,2%, un punt i vuit dècimes per sobre de l'IPC registrat.

Quant a la resta de grups especials, cal destacar el creixement de la variació anual de l'índex de preus dels productes petroliers, que passa del 24,2% negatiu al juny al 22,5% negatiu al juliol. També destaca la disminució de la inflació anual dels aliments sense productes frescos, que passa del 15,1% al 14,2%.

En comparació amb els països de l'entorn, l'IPC d'Espanya durant el juliol s'ha situat en el 2,3%, el que representa un augment de quatre dècimes respecte de la variació registrada al juny. Per la seva banda, l'IPC de França al juliol s'ha fixat en el 4,3%, dues dècimes per sota de la variació registrada durant el mes anterior.

Notícies relacionades