Dilluns 29 d'abril de 2024
|
00:05 H
El Mon(t) Magic Family Park de Canillo.
El Mon(t) Magic Family Park de Canillo. (Foto: Grandvalira Resorts)
Turisme

Més de 164.000 persones a Grandvalira Resorts durant l'estiu

Andorra la Vella.- Les estacions de Grandvalira Resorts han tancat el tram més important de la temporada d'estiu amb una valoració positiva després de mantenir el volum de visitants de l'any passat. A hores d'ara, més de 164.000 persones han passat per les estacions des que aquestes van obrir a mitjan juny, sense comptar els espectadors de la Copa del Món de BTT que es va celebrar a finals d'agost a Pal Arinsal.

El Funicamp, al sector Encamp, ha batut el seu rècord amb 16.000 usuaris aquest estiu. El funitel més llarg d'Europa, amb un trajecte de 25 minuts i que arriba fins als 2.502 metres d'altitud, ha vist créixer la seva afluència en part gràcies als nous circuits 'e-bike', així com les múltiples propostes per gaudir de la natura i el restaurant Racó de Solanelles.

El trajecte del Funicamp porta els usuaris a través de la vall de Cortals, punt de sortida de rutes a peu, descensos en BTT i excursions en 4x4 per descobrir paisatges d'alta muntanya i el patrimoni cultural de la zona. Allà també té una parada el bus 4x4 que porta fins al Llac de Pessons.

Així mateix, cal destacar que aquest estiu, durant els mesos de maig a agost, les plaques fotovoltaiques que hi ha a les teulades dels diferents edificis de l'estació i la central hidroelèctrica de Grau Roig han produït el 50% de l'energia que han consumit les infraestructures operatives dels sectors del Pas de la Casa, Grau Roig i Encamp, com ara el Funicamp.

Mirador solar de Tristaina

L'estació d'Ordino Arcalís, que va inaugurar la temporada estival el passat dia 3 de juny amb l'obertura dels remuntadors que porten al mirador solar de Tristaina, ha rebut fins ara 65.000 visitants, unes xifres lleugerament superiors a les de l'any anterior per aquestes dates.

Un dels afegits en la pujada al mirador, que comptarà amb els accessos oberts fins a l'1 de novembre, és la fotografia de record al telecadira de Creussans, una proposta que ha agradat als visitants amb prop de 8.000 fotografies descarregades. Pel que fa a les visites al parc natural de la Vall de Sorteny, que forma part de la Reserva de Biosfera per la UNESCO, han augmentat un 15% respecte a l'estiu passat.

Cal destacar que aquesta temporada, a més, a les noves plaques fotovoltaiques de l'edifici de La Coma s'ha produït l'equivalent al 90% del consum d'electricitat consumida pel telecadira de Creussans durant els mesos d'estiu.

Mon(t) Magic Family Park de Canillo i Golf de Soldeu

El Mon(t) Magic manté les xifres dels estius anteriors amb uns 40.000 visitants, sent una de les propostes més valorades per aquells que es mouen en família. El parc situat al sector de Canillo s'ha convertit ja en un dels clàssics per a les famílies aventureres que busquen experiències per divertir-se tant grans com petits.

El Golf Soldeu, que continuarà obert fins al pròxim dia 24, ha aconseguit aquest estiu fer créixer la massa social del club gràcies a propostes destacades com el torneig 'Pro-am', celebrat els passats dies 1, 2 i 3 d'agost.

Notícies relacionades