Diumenge 12 de maig de 2024
|
03:38 H
(Foto: )
Speaker's Corner

El cos de la dona i tot el seu potencial

Ens trobem en un moment d'empoderament de la dona i també de coneixement del seu cos.

Les nostres mares, àvies i més enllà mai van parlar de la nostra part més sexual i creadora, fins i tot parlar de la menstruació era vergonyós, perquè era una pena dir que tenies la regla.

No hi havia coneixement que es transmetés de generació en generació, el patriarcat i l'església van posar un gran tabú al cos de la dona; era pecat fins i tot pronunciar la paraula plaer, sexe, o vagina, i estava mal vist. Igual que la menopausa és un tema que aquesta societat ha carregat de connotacions molt negatives. Si se sabés que és una transformació de la dona, es pensaria diferent.

La dona té un potencial il·limitat i això feia por al patriarcat masclista que existia.

Quan parlo de patriarcat, no estic parlant de l'home, estic parlant del sistema, que sí, va ser creat per homes, els quals també es van veure afectats perquè no podien expressar els seus sentiments ni emocions, ja que eren considerats dèbils. Podem donar gràcies que també estem entrant en una època en què l'home és més lliure per expressar aquestes emocions. Si mirem les estadístiques, els homes se suïciden tres vegades més que les dones i això és degut al fet que encara hi ha la creença que els homes 'no han de' demanar ajuda.

Canviant una mica de tema i la rellevància d'aquestes lletres, que és el cos de la dona i la importància que l'home també el conegui.

Moltes vegades ens han dit a les dones que estem boges, perquè canviem d'opinió, quan realment és que les nostres hormones es mouen cada setmana en el nostre cos. I comencem a parlar de la menstruació, quan ovulem el nostre cos demana una cosa i quan menstruem ens en demana una altra. Quan la dona i l'home aprenen com es mouen les nostres hormones, la vida i l'acceptació en la vida de tots dos canvia.

Puc dir que el nostre cos és cíclic, ja que les nostres hormones fan una cosa diferent cada setmana, no és el mateix estar ovulant que menstruant. Aquí tens un exemple: imagina't omplir la teva agenda depenent de les teves hormones, ho pots veure com una bogeria, però jo et garanteixo que si tens una reunió i estàs ovulant, et sortirà estupendament fàcil, en canvi, si estàs menstruant et costarà molt més esforç.

Tampoc es parla gaire del fet que les pastilles anticonceptives anul·len totalment la nostra menstruació, tot el nostre potencial. Ja que el nostre cos esdevé lineal. Quan som adolescents i ens fa mal la menstruació, si anem al ginecòleg, el que ens donen primer són aquestes pastilles, que realment només alleugeren el dolor, però el problema continua.

La majoria de les dones viu molt desconnectada del seu cos, amb aquest ritme de vida tan accelerat que portem, sense donar pas a prestar atenció a les seves necessitats, el que fa que cada vegada hi hagi més problemes de salut en l'úter, com els ovaris poliquístics, tumors, endometriosi, candidiasi, etc.

Estem tan desconnectades de nosaltres mateixes que quan anem al metge deixem tot el poder sobre el nostre cos a ells i moltes vegades passa que quan una dona va al ginecòleg amb algun problema al seu aparell reproductor (a mi m'agrada dir-li aparell creador) li pregunten a la dona si vol tenir fills i si la resposta és no, immediatament ofereixen l'opció d'histerectomia, que consisteix a extreure l'úter i ja està. El nostre úter no només està per donar vida. Sí, és cert que tot l'estrès que portem ara a les nostres vides afecta l'úter.

L'úter és l'òrgan menys estudiat de la història a Occident. Puc posar-te com a exemple que les proves que es fan per comprovar si un medicament funciona o no, mai pregunten a una dona si li ha canviat el cicle menstrual. I com ha passat recentment amb la vacuna de la Covid-19, ha provocat que milions de dones tinguin desajustos increïbles amb la menstruació.


La meravella de la medicina tradicional xinesa li diu al nostre úter el palau ovàric.

També alguna cosa que sembla increïble, tota la història de les nostres avantpassades es transmet a través de l'úter. Quan la teva àvia estava embarassada de la teva mare, la teva mare al cap de cinc mesos ja tenia el seu úter i els seus òvuls a punt, el que vol dir que el teu òvul, que després es va convertir en òvul, ja estava a l'úter de la teva àvia. Per això, a vegades repetim els patrons dels nostres avantpassats, el nostre ADN porta tota la història.

Quan comences a conèixer el teu cos, el teu cos et parla del que necessites.

Si mirem el nom de les parts femenines, per exemple, a la vulva el 90% de la gent li diu vagina, entre molts altres noms.

El clítoris no es coneix del tot sencer i, per descomptat, molt menys que és l'únic òrgan del cos exclusivament per al plaer amb unes 8.000 terminacions nervioses, el doble, per exemple, del que té el penis. El clítoris canvia la seva forma amb l'excitació i es fa més gran.

Parlant del clítoris, moltes dones van comprar l'aspiradora de clítoris quan va sortir i després van veure les conseqüències, i és que d'augmentar tant la potència, s'insensibilitza. Dona, si ets una d'elles, no t'amoïnis, perquè té solució.

La vagina, el clítoris, tots els forats que conté la nostra vulva és important que els coneguem, les glàndules parauretrals (anomenades d'Skene, pel qui les va descobrir) o les glàndules vestibulars (anomenades de Bartolí també perquè les va descobrir un home), només es coneixen quan tenim un problema amb elles i són molt importants per a la nostra lubricació en l'acte sexual.

Toquem el tema dels nostres pits. Ens van acostumar a usar sostenidors, perquè era el que havia de ser, tot i que uns pits petits no els necessiten. També cal dir que ara moltes dones els porten simplement perquè els fa vergonya que es notin els mugrons, això és una cosa que el patriarcat va posar sobre la taula, per què hem de sentir vergonya que es noti el mugró? Tenim mugrons i gràcies a ells es nodreix la vida al món. Hem de sentir vergonya? Jo crec que és el moment de ser realment lliures i conèixer-nos bé.

I el que està clar és que "el coneixement ens dona el poder".

Dona, és el moment de prendre el teu poder.

En el llibre 'Dona sobirana del teu cos' podràs trobar molts dubtes resolts a preguntes que no et vas fer per falta de coneixement.

*Psicoterapeuta

Notícies relacionades