Dissabte 27 de juliol de 2024
|
07:59 H
La psicoterapeuta, Mariló Sánchez.
La psicoterapeuta, Mariló Sánchez. (Foto: )
Speaker's Corner

Trencant tabús del cos femení amb Mariló Sánchez

Escaldes-Engordany.- Portem a la nostra ment els tabús que ens van imposar. Així ho creu realment la psicoterapeuta especialitzada en sexualitat, Mariló Sánchez, qui el dijous 21 de setembre protagonitzarà la xerrada 'El cos de la dona sense tabús' en el marc del cicle de conferències Speakers'Corner de l'Hotel Roc Blanc. Una trobada enfocada a tota mena de públic que té l'objectiu d'empoderar la dona tot desmitificant el cos femení.

"En molts casos, coneixem molt poc el nostre cos" assegurava Sánchez. I és que l'autora del llibre 'Mujer soberana de tu cuerpo (Circulo Rojo)' considera que moltes dones, a hores d'ara, sigui per la falta d'accés a recursos o perquè es troben allunyades d'una realitat obertament feminista, encara pateixen certa desinformació sobre la condició femenina. Una qüestió que, a parer seu, els impedeix gaudir en plena totalitat del seu cos o de la seva sexualitat.

Sánchez, de fet, considera important disposar d'aquesta informació que pot ser útil en moltes situacions. "Coneixem tan poc el nostre cos que, sovint, quan anem al metge, el doctor acaba tenint tot el poder sobre nosaltres" assenyalava la psicoterapeuta mentre afegia que, sense desmerèixer la tasca de molts professionals, les dones "haurien de començar a recuperar el poder del seu cos".

L'autoconeixement, segons Sánchez, també està relacionat amb l'autoestima de les dones, ja que, segons ella, el fet de ser conscient del que suposa el funcionament, l'evolució i l'envelliment d'un cos natural femení, pot provocar que una dona aconsegueixi deslliurar-se de la imposició d'estereotips. Uns clixés que, en molts casos, acaben desencadenant trastorns o, fins i tot, operacions de cirurgia estètica. "Hem d'aprendre a estimar el nostre cos" assegurava Sánchez mentre afegia que "simplement vindré a explicar que, per a les dones, és important saber alguns temes abans de determinades edats per estar preparades".

Per altra banda, la psicoterapeuta també ha assenyalat que durant aquesta trobada s'incidirà en altres temes dels quals "no s'acostuma a parlar" com ara la importància del reconeixement i l'autoexploració dels genitals externs, els cicles menstruals i la menopausa. "La societat diu que et passaran mil coses dolentes quan t'arribi la menopausa, i no és veritat. Simplement, has de treballar els símptomes que et fa arribar per aconseguir que hi hagi una transformació en positiu" comentava.

Amb relació a aquest tema, la psicoterapeuta ha convidat també al públic masculí a assistir a aquesta jornada, ja que, com ha insistit, en una societat com l'actual, és essencial que tothom conegui en profunditat com funciona el cos d'una dona.