Dissabte 27 d'abril de 2024
|
17:30 H
L'evolució de l'IPC i de la inflació subjacent.
L'evolució de l'IPC i de la inflació subjacent. (Foto: Departament d'Estadística)
Indicadors

L'IPC arriba fins al 5,6% a l'agost

Andorra la Vella.- La variació anual de l'Índex de Preus de Consum (IPC) corresponent al mes d'agost s'ha fixat en el 5,6%, una dada per sobre de la registrada al juliol, quan es va fixar en el 4,4%. Els principals grups que han fet augmentar la inflació han estat el del transport, amb un augment de quatre punts i sis dècimes; el de l'habitatge, aigua, gas, electricitat i altres combustibles, amb un creixement d'un punt i una dècima, i el de vestit i calçat, amb un increment d'un punt i sis dècimes.

Quant a la inflació subjacent, segons publica aquest dilluns el departament d'Estadística, se situa en el 6,5%, nou dècimes per sobre de l'IPC registrat. Pel que fa a la resta dels grups especials, cal destacar el creixement de la variació anual de l'índex de preus dels productes petroliers, que passa del 22,5% negatiu el mes passat al 10,8% negatiu actual.

Durant aquest mes d'agost, a més, la variació mensual ha estat d'un 0,9% com a conseqüència, principalment, del creixement dels preus dels productes dels grups de transport (amb una variació del 2,3%), habitatge, aigua, gas, electricitat i altres combustibles (amb una variació de l'1%), i el grup d'aliments i begudes no alcohòliques (amb una variació del 0,7%).

En comparació amb els països de l'entorn, l'IPC d'Espanya a l'agost s'ha situat en el 2,6%, el que representa un augment de tres dècimes respecte de la variació registrada al juliol. Per la seva banda, l'IPC de França durant el mes d'agost s'ha fixat en el 4,9%, sis dècimes per sobre de la variació registrada el mes anterior.

Notícies relacionades