Diumenge 28 d'abril de 2024
|
23:05 H
Productes frescos d'un supermercat.
Productes frescos d'un supermercat. (Foto: Arxiu ANA)
Indicadors

Caiguda del 10% en la venda de productes alimentaris al juliol

Andorra la Vella.- L'índex general de vendes de les grans superfícies comercials (IVGS) va caure un 0,8% al juliol respecte del mateix mes de l'any anterior. Tal com publica aquest dilluns el departament d'Estadística, si es desglossa aquest índex en productes alimentaris i la resta de productes, la categoria d'alimentació va experimentar una variació negativa del 10,2%. Pel que fa a la resta de productes, va créixer un 10,3% en relació amb el mateix termini anterior.

Quant a les variacions intermensuals, l'índex general corresponent al mes de juliol va experimentar una variació positiva de l'11,5% respecte del mes de juny, tenint en compte que es tracta de les dades originals i que no descompten factors estacions ni els efectes de calendari.

Pel que fa a l'índex de vendes de les grans superfícies a preus constants, és a dir, un cop eliminar l'efecte dels preus, al juliol va caure un 7,8% en comparació amb el mateix termini anterior. En aquest sentit, la categoria d'alimentació va caure un 19,4%, mentre que la resta de productes van augmentar un 4,9%. La magnitud dels índexs respecte de la mesura a preus corrents va disminuir per l'efecte negatiu dels preus.

Índex d'ocupació

Durant el juliol d'aquest any, l'índex d'ocupació de les grans superfícies del comerç al detall va experimentar un augment del 3,2% en comparació amb el mateix mes del 2022, i es va incrementar un 5,6% en relació amb l'enregistrat al juny d'aquest any.

Pel que fa al volum de dones i homes ocupats, cal destacar que el 65% del personal correspon al gènere femení i el 35% restant al masculí, una distribució que presenta una gran estabilitat durant els darrers dotze mesos. Si es comparen les dades amb el mateix període de l'any anterior, es pot veure que la proporció de dones ocupades en aquest tipus d'establiments va caure un 0,3% al juliol. D'altra banda, la proporció d'homes ocupats va augmentar un 0,6% durant el mateix termini.

Per tipus de jornada laboral, el 93,5% dels treballadors tenia una jornada laboral a temps complet, mentre que el 6,5% restant gaudia d'una jornada laboral a temps parcial.

Notícies relacionades