Diumenge 28 d'abril de 2024
|
20:02 H
L'anunci del guardó rebut per la solució andorrana.
L'anunci del guardó rebut per la solució andorrana. (Foto: FullSecure Andorra)
Innovació

Una solució andorrana guanya el premi internacional de ciberseguretat Fortress 2023

Andorra la Vella

La solució andorrana DataShielder HSM de FullSecure, desenvolupada per Freemindtronic, ha guanyat el premi de ciberseguretat Fortress 2023 en la categoria de xifratge en productes i serveis. Aquest guardó, atorgat pel Business Intelligence Group, reconeix l'excel·lència i la innovació d'empreses d'arreu del món, així com de productes i persones en l'àmbit de la ciberseguretat, i té com a objectiu premiar projectes que permetin protegir les dades i els actius electrònics davant d'una amenaça creixent dels pirates informàtics.

La proposta andorrana és una solució innovadora que permet gestionar i generar diferents tipus de tokens (noms d'usuari, contrasenyes, certificats o claus d'encriptació) en qualsevol suport d'emmagatzematge de dades, estigui connectat o no. La seva tecnologia innovadora ofereix un alt nivell de seguretat i rendiment en xifrar, signar i autenticar dades amb claus emmagatzemades en mòduls segurs sense contacte.

Així, permet transformar qualsevol dispositiu en un HSM (Hardware Security Module), sense servidor, sense base de dades, totalment anònim, inrastrejable i indetectable. La gamma DataShielder HSM, a més, és un ecosistema complet que cobreix moltes necessitats en termes de seguretat i ciberseguretat, però especialment en mobilitat.

Segons explica Christine Bernard, directora de FullSecure, "la nostra solució ofereix una resposta innovadora i adaptada als reptes actuals i futurs de la ciberseguretat. Donem les gràcies al Business Intelligence Group per aquesta distinció, així com als nostres clients i socis per la seva confiança i suport". A més a més, manifesta que "també estem molt contents de ser la primera empresa andorrana que ha sol·licitat el Fortress Cyber Security Award, creat l'any 2018 pel Business Intelligence Group".