Caiguda de les matriculacions al setembre. (Foto: Arxiu ANA)
Indicadors

Les matriculacions cauen més d'un 20% al setembre

Durant els darrers dotze mesos, la xifra també presenta una davallada del 12,1%

Andorra la Vella.- Les matriculacions de vehicles durant el mes de setembre han estat 287, el què suposa una variació percentual negativa del 20,3% respecte del setembre de l'any passat.

Tal com publica aquest dilluns el departament d'Estadística, s'ha mantingut estable el grup de motocicletes i ciclomotors, amb 82 matriculacions. Per contra, han tingut variacions negatives els grups d'altres (37,5%), el de turismes (27,9%) i el de camions i camionetes (10%).

Així mateix, les matriculacions de vehicles acumulades des del gener fins al setembre han estat 3.019, fet que equival a una variació percentual negativa del 15% respecte del període anterior, en què es van matricular 3.551 vehicles. Això sí, el grup de camions i camionetes mostra una variació positiva del 19,3%.

La resta de categories també mostren variacions negatives del 18,9% en el cas dels turismes; del 10,6% en el cas de les motocicletes i els ciclomotors, i del 39,2% en la categoria d'altres.

Finalment, les matriculacions de vehicles durant els darrers dotze mesos han estat 4.094, fet que equival a una variació percentual negativa del 12,1% respecte del mateix període anterior, en què es van matricular 4.657 vehicles.