Diumenge 28 d'abril de 2024
|
05:33 H
L'aeroport d'Andorra-La Seu.
L'aeroport d'Andorra-La Seu. (Foto: M. P.)
Mobilitat

Vols a Palma de Mallorca durant tretze setmanes

Andorra la Vella.- L'aeroport d'Andorra-La Seu tindrà connexió directa amb Palma durant, almenys, tretze setmanes. Així ho ha manifestat el secretari d'Estat de Transició Energètica, Transports i Mobilitat, David Forné, qui ha anunciat que el Govern licitarà un concurs públic internacional amb modalitat d'urgència per poder iniciar la prova pilot de la segona línia regular a l'equipament de cara a principis del 2024 amb dos viatges setmanals. "En ser amb modalitat d'urgència esperem rebre ofertes abans del 9 de novembre, però no arribarem a la Puríssima, probablement serà a principis de l'any vinent que el podrem començar", ha manifestat.

En aquest sentit, ha explicat que Palma és un destí potencial per implantar un vol regular al·legant que durant el 2023 han visitat el Principat aproximadament 60.000 residents a l'illa balear, una xifra que representa un augment del 50% respecte a l'any passat. Forné també ha indicat que, tot i que les freqüències del vol les definiran les empreses que es presentin al concurs, la idea base és mantenir els desplaçaments els divendres i els diumenges, igual que amb la línia de Madrid. En la mateixa línia, ha assenyalat que des del Govern han decidit renovar el contracte amb Air Nostrum per a l'explotació de la línia regular entre Andorra i Madrid, i ha exposat que al nou acord hi figura un protocol d'operacions per minimitzar les incidències que s'estaven produint els darrers mesos.

Llavors, ha comentat, la voluntat principal serà aterrar al camp d'aviació de la Seu d'Urgell, però en aquells casos en els quals les condicions meteorològiques no ho permetin o el pilot no consideri segur l'aterratge, la següent opció serà desviar-se a l'aeroport d'Alguaire (Lleida) i, si no és possible, en última instància al Josep Tarradellas Barcelona-El Prat (Barcelona). "El 2022 la línia amb Madrid va tenir una acollida molt bona amb només entre un 4 i un 5% de cancel·lacions i, tot i que enguany aquest percentatge hagi augmentat, la companyia mereix la nostra confiança per renovar el contracte d'explotació de la línia regular", ha asseverat.

En relació amb la possibilitat d'ampliar a tres vols setmanals la connexió amb Madrid, el secretari d'Estat ha indicat que des de l'executiu s'ha decidit "no realitzar-lo i utilitzar els diners que s'hi volia destinar" a fer la prova pilot amb Palma. A més, ha assenyalat que des del sector privat tampoc "ens han insistit" perquè aquesta connexió extra entre setmana fos una realitat. Quant a la voluntat d'ampliar en més destinacions les línies regulars des de l'aeroport, Forné ha dit que, malgrat que la voluntat és potenciar la infraestructura, l'objectiu pel 2024 és "consolidar les línies" i, de moment, es descarten nous destins.

Notícies relacionades