Dimarts 14 de maig de 2024
|
17:41 H
El creador d'Elevadoos, Josep Vidal.
El creador d'Elevadoos, Josep Vidal. (Foto: )
El creador d'Elevadoos, Josep Vidal.
El creador d'Elevadoos, Josep Vidal. (Foto: )
Speaker's Corner

Eines per a impartir educació financera als fills de la mà de Josep Vidal

Escaldes-Engordany.- "No sabem com fer servir els nostres 'calés' però, en canvi, tothom els fa servir. És com jugar al pòquer sense conèixer les seves normes i decidir apostar tots els diners". A través d'aquesta comparació, l'assessor financer Josep Vidal evidenciava com n'és d'incongruent, per a ell, el fet que la majoria de la gent gestioni cada dia els seus diners sense tenir cap classe de noció en educació financera. Una realitat que, a través de la seva trajectòria, coneixements i història personal ha sabut identificar i que, ara, a partir d'un nou projecte que ha engegat basat en l'educació financera dels infants que presentarà el dimarts 17 d'octubre en el cicle de conferències Speakers'Corner de l'Hotel Roc Blanc d'Escaldes-Engordany, vol revertir.

"Al final, els diners són l'eina que fem servir per tenir recursos i obtenir la vida que volem. Però ningú ens ensenya com fer-la servir" plantejava Vidal mentre explicava que, precisament per aquesta falta de gestió, ha vist com persones del seu entorn més proper han patit problemes econòmics. "El meu pare em va ensenyar des de ben petit a estalviar i a invertir. I reconec que ara tinc una vida molt més còmoda que la majoria de la gent de la meva edat" reconeixia, Vidal.

Ara, i davant la impossibilitat de trobar una formació continuada per a nens relacionada amb aquesta temàtica, ha decidit crear-la ell des de zero com una opció extraescolar des d'Elevadoos; una nova empresa andorrana que ofereix formació 100% online. "Amb una hora a la setmana els nens poden aprendre recursos per a sobreviure en l'àmbit financer a través de metodologies actualitzades i, sobretot, de formacions dinàmiques i divertides" exposava el creador d'Elevadoos mentre deixava clar que, en tot cas, no és un substitutiu de l'educació actual sinó, més aviat, un complement. "Ara mateix tenim alumnes d'Andorra i Catalunya. És un projecte que ha començat fa poc i ens movem pel boca-orella" relatava.

Vidal, per altra banda, assegura que no és mai massa aviat per començar a parlar als fills sobre aquest tema. "Molts pares tendeixen a pensar que els seus fills són massa petits per parlar-los de diners i jo penso que s'equivoquen. De la mateixa manera que quan ets petit és un bon moment per aprendre idiomes, aquest, és un aprenentatge més" apuntava. "Com que socialment no hem après a estalviar o a invertir fins que som adults, sobreentenem que hem de tenir certa edat per a fer-ho" relatava Vidal mentre deixava clar aquest curs no utilitza conceptes complexos i és perfectament entenedor pels infants.

Davant la qüestió sobre si és la figura dels pares o del sistema educatiu qui hauria d'assumir la tasca d'impartir aquests conceptes, Vidal ho té clar. "Jo soc partidari que hem delegat massa l'educació dels fills al sistema" comentava. "I és bo que els pares entenguin que ells són els primers responsables d'educar els seus fills" afegia l'impulsor d'Elevadoos mentre anunciava que la web del projecte estarà operativa a partir del 17 d'octubre.

 

Notícies relacionades