Dilluns 29 d'abril de 2024
|
19:55 H
Habitatges a Andorra la Vella.
Habitatges a Andorra la Vella. (Foto: Arxiu ANA)
Indicadors

Andorra, a la cua d'Europa en promoció d'habitatge assequible

Andorra la Vella.- Andorra se situa a la cua d'Europa pel que fa a la promoció d'habitatge a preu assequible. De fet, de les 39.000 llars que hi ha al país, només els 58 pisos del Jovial i els 147 que el Govern preveu posar al mercat gràcies a l'adquisició o lloguer de diferents edificis compleixen amb aquestes característiques, el que representa un 0,53% del parc immobiliari.

Del total d'habitatges al país, 36.000 s'ubiquen en pisos (92%) i 25.000 estan en règim de lloguer (64%). El 2021, la mitjana del preu del lloguer va ser de 8,3 euros el metre quadrat. Malgrat que a aquestes xifres caldrà sumar els pisos a preu assequible que en un futur es preveuen crear en diferents parròquies, el cert és que el Principat es troba molt lluny dels països que més oferta posen al mercat en aquest sentit.

Pel que fa als països de l'entorn, cal destacar que Espanya es troba en una posició similar tenint en compte que només el 2,5% dels habitatges de lloguer són a preu assequible, fet que el situa en la posició número 18 del rànquing de la UE. En el cas de França, la xifra s'incrementa fins al 16,8%, una dada notablement superior a la que registren gran part de la resta d'estats.

Els territoris que compten amb una taxa més elevada són els Països Baixos (30%), Àustria (24%) i Dinamarca (20,9%). A la cua es troben altres països com Romania (1,5%), Estònia (1,7%), Croàcia (1,8%) o Portugal (2%).

Notícies relacionades