Dijous 02 de maig de 2024
|
07:50 H
La propietària de l'Àrtic, Andrea Saladié.
La propietària de l'Àrtic, Andrea Saladié. (Foto: AS)
Una de les varietats de sushi, aquest amb salmó, que hi haurà a l'Àrtic.
Una de les varietats de sushi, aquest amb salmó, que hi haurà a l'Àrtic. (Foto: Àrtic)
El nou sashimi de pop.
El nou sashimi de pop. (Foto: Àrtic)
Empresa

Andrea Saladié: 'Volem fer un salt endavant en la proposta de sushi que té el país'

Escaldes-Engordany.- L'Àrtic, la cocteleria amb shishes que hi ha a Escaldes-Engordany, es reinventa i es convertirà en un restaurant de sushi. La seva propietària, Andrea Saladie, explica el procés pel qual està transformant l'establiment per oferir quelcom diferent. Saladie ha contractat un xef especialista en la matèria.

Estan preparant alguna cosa nova aquí on estem ara, aquí a l'Àrtic?
Doncs sí, ja saps que l'Àrtic porta tres anys obert i havíem apostat per la cocteleria. També teníem una part de restaurant, però era més gurmet, més de tapes, no era tant el que volem fer ara.

I què faran?
M'he animat a fer un restaurant de sushi. Crec que aquí a Andorra no n'hi ha molts de l'estil que a mi m'agrada i estic segura que la carta triomfarà perquè hem portat un xef molt bo que ve de fora, del Brasil. Fa més de deu anys que està especialitzat en sushi; jo ja he provat els plats i realment són molt bons.

No sé si ens pots avançar algun d'aquests plats que tindran a la nova carta.
És que n'hi ha molts, perquè la carta és molt gran. Tindrem molta varietat. El meu plat preferit són uns llagostins amb cruixent, crema i salmó. Però hi haurà moltes varietats de sushi diferents, peix... han de venir a provar-ho!

Ara fa tres anys que està obert. Va obrir enmig de la pandèmia, com està anant això? Perquè m'imagino que no deu haver estat fàcil.
No és fàcil, però a poc a poc hem anat millorant tant el local com el servei. Aquí a Andorra tenim el problema de trobar personal qualificat i que hi hagi una fidelització d'aquest. I més tenint en compte que durant la pandèmia vam tenir tancat un any llarg. Però ara la veritat és que està anant molt bé. Estic molt contenta i Andorra jo crec que està molt contenta amb l'Àrtic.

Faran algun canvi d'horari amb l'arribada del nou xef?
Sí. Ara canviarem l'horari que tenim de 5 de la tarda a 3 del matí. Amb el nou xef obrirem de 12 del migdia fins a les 3 de la matinada, perquè també farem dinars i tindrem un menú que estarà molt bé i molt variat. Podem dir que l'Àrtic ara es converteix en restaurant sense deixar de ser cocteleria, xixeria... Tot el que puc oferir que jo crec que a la gent li agrada i que Andorra també potser necessita una mica, ho tindrem aquí.

Per què pren aquesta decisió? Em refereixo a portar un xef del Brasil, amb tot el que comporta.
És cert que no és fàcil, però tenia clar que volia portar algú que fos bo; que sortís del que ja es fa i és convencional. Per això em vaig dir que encara que els tràmits i tot plegat fos farragós, tenia clar que volia quelcom diferent.

Haurà de fer alguna adaptació al local o continuarà essent l'ambient de sempre?
Serà l'Àrtic de sempre, el que tothom coneix, simplement que a l'horari de dinars i de sopars oferirem menjar.

Té problemes per trobar personal?
Tothom parla dels problemes amb les quotes i companyia i que la gent que ve a treballar moltes vegades és poc seriosa i et deixa plantar quan has fet la targeta. Jo personalment he tingut molts problemes d'aquest tipus. Malauradament, ha passat bastant gent per al local, sobretot gent que venia de fora. De fet, vaig tenir un problema amb una noia que justament l'endemà de fer-li els papers ens va deixar penjats. Però això també és l'experiència.

Coneixem la seva faceta d'influencer també. Viu el dia a dia del restaurant?
Hi soc molt! Però també tinc una encarregada que és la persona de confiança, que és els meus ulls quan no hi soc. Intento venir i sobretot ara fa bastants mesos que vinc cada dia a alguna hora en concret a supervisar, a veure també una mica l'ambient, si necessiten ajuda també. Faig una mica de tot.