Els ponents del Fòrum de l'EFA durant la passejada per l'exposició del Thyssen. (Foto: M. P.)
Els ponents del Fòrum de l'EFA durant la passejada per l'exposició del Thyssen. (Foto: M. P.)
El còctel de benvinguda que ha tingut lloc al museu Carmen Thyssen. (Foto: M. P.)
El còctel de benvinguda que ha tingut lloc al museu Carmen Thyssen. (Foto: M. P.)
El còctel de benvinguda que ha tingut lloc al museu Carmen Thyssen. (Foto: M. P.)
Empresa

Els ponents del Fòrum de l'EFA escalfen motors amb un còctel al Thyssen

El president de l'entitat, Daniel Armengol, ha adreçat unes paraules als assistents agraint la seva participació i convidant-los a debatre sobre alguns dels temes que aquest divendres es posaran a sobre de la taula

Escaldes-Engordany.- Els ponents que participaran en el 21è Fòrum de l'Empresa Familiar Andorrana (EFA) s'han donat cita aquest dijous al museu Carmen Thyssen per gaudir d'un còctel de benvinguda ofert per l'entitat. El president de l'EFA, Daniel Armengol, ha adreçat unes paraules als assistents agraint la seva participació i convidant-los a debatre sobre alguns dels temes que aquest divendres es posaran a sobre de la taula. Els ponents, a més, també han pogut gaudir d'una passejada per l'exposició 'KHRÔMA. L'univers emocional del color', que actualment acull l'equipament.

Sota el títol 'Inversions d'impacte, una opció per a les empreses familiars', el 21è Fòrum de l'EFA se centrarà en les inversions d'impacte, plantejades com una opció per a les empreses familiars. També s'incidirà en la lluita contra la desigualtat, en la necessitat de treballar de la manera més sostenible possible i en els camins que cal seguir perquè tant persones com empreses puguin desenvolupar tot el seu potencial.

La jornada s'estructurarà en quatre blocs. El primer, presentat pel fundador i president d'Unltd Spain Foundation, Àngel Bonet, farà referència a com és d'important que les empreses tinguin una ànima que vagi més enllà de la concepció tradicional del que s'associa amb l'empresa familiar, incorporant un criteri d'equilibri entre la rendibilitat econòmica i l'impacte mediambiental i social que generen.

El segon bloc de la cita el presentarà el president de MoraBanc, Joan Maria Nin, i el moderarà la directora d'Andtropia, Marta Alberch. Comptarà amb la participació de tres ponents que explicaran com a Andorra ja existeixen empreses i fundacions que donen molta importància a les inquietuds socials, culturals, musicals i arqueològiques. La impulsora i fundadora de la Fundació Anna Riera, Isabel Escudé, la propietària i CEO de Molines Patrimoni, Montse Cardelús, i la representant de la Casa Vicens, Mercedes Mora, explicaran l'evolució dels seus projectes, així com les estratègies i esforços que han invertit per dur-los a terme.

El tercer bloc oferirà una aproximació acadèmica i empresarial al món financer; el presentarà el president d'Andbank, Manel Cerqueda, i el moderarà el fundador d'Alfa Quest Saboya Assessors, Gilbert Saboya. Un reconegut prestigi en el món acadèmic, polític i financer, avalen la prolífica trajectòria dels dos convidats, Sébastien Pouget (professor de finances de la Universitat de Toulouse i director científic de 'Research Initiative for Corporate Climate Change') i Jean Jacques Barbéris (codirector d'Amundi Assets Management).

Finalment, el quart bloc del 21è Fòrum de l'Empresa Familiar Andorrana presentarà els casos dues empreses espanyoles, VELATIA i Estrella Galícia, que donaran pas al discurs del president de l'entitat, Daniel Armengol, i a la clausura del fòrum, posterior al dinar, a càrrec del cap de Govern, Xavier Espot.