Diumenge 28 d'abril de 2024
|
19:42 H
Reconeixement al fons de reserva de jubilació.
Reconeixement al fons de reserva de jubilació. (Foto: CASS)
Sector públic

El fons de reserva de jubilació, reconegut com un dels millors fons de pensions d'Europa

Andorra la Vella.- La revista 'Investments & Pensions Europe' va donar a conèixer aquest dimarts a la nit, en el transcurs d'una gala celebrada a Viena, els guardons que atorga en el marc dels seus premis anuals on es reconeixen les millors pràctiques en fons de pensions a nivell europeu. En aquesta edició, el fons de reserva de jubilació (FRJ) ha estat reconegut amb el premi al millor fons de pensions de països europeus amb menys d'un milió d'habitants. Així mateix, el FRJ ha estat distingit com a fons estrella 'rising star' en la categoria de fons públics.

El FRJ competia amb 330 fons de 23 països i els jutges han valorat els bons resultats històrics del fons i una estratègia d'inversió que qualifiquen de robusta. Així mateix, han destacat l'organització i la governança del fons, incloent-hi els esforços per implementar aspectes d'inversió sostenible.

Més concretament, el jurat ha valorat que es tracta d'un fons "impulsat per rendiments superiors a la inflació, una governança sòlida i una inversió sostenible", també que ha mantingut "una estructura de costos molt baixa permet assolit els objectius del fons" i, finalment, s'ha valorat "haver fixat objectius ESG i establert un seguiment en relació amb aquests objectius a tots els gestors externs".

Tanmateix, el jurat ha assenyalat que el FRJ "disposa d'uns processos ben estructurats i una correcta assignació d'actius i construcció de carteres. El fons es gestiona amb un enfocament consistent amb les seves necessitats i diversitats dels seus partícips".

El president del FRJ, Jordi Cinca, s'ha mostrat satisfet pel premi i l'ha agraït en nom de tots els membres del fons, i ha manifestat que "és un reconeixement a una tasca de tot un equip que gestiona el fons amb rigor i eficàcia i amb uns criteris de gestió coherents amb els objectius a mitjà i llarg termini que ens fixa la llei".

Notícies relacionades