Diumenge 05 de maig de 2024
|
11:58 H
Una imatge de l'entrada al túnel d'Envalira.
Una imatge de l'entrada al túnel d'Envalira. (Foto: Govern d'Andorra)
Mobilitat

Actualització de les tarifes del túnel d'Envalira

Andorra la Vella.- El Govern ha aprovat aquest dimecres la nova proposta de tarifes del túnel d'Envalira per l'any 2024 presentada per la societat concessionària d'aquesta infraestructura, Túnel d'Envalira S.A. Així doncs, els preus de les cinc classes diferents de peatges s'actualitzen com a resultat de l'aplicació de la fórmula de càlcul establerta en el contracte de concessió que té en compte el còmput dels índexs de preus de consum (IPC) interanuals corresponents al mes d'octubre de l'any en vigència d'Andorra, Espanya i França (5,50%, 3,50% i 4% respectivament).

Així, els vehicles lleugers pagaran 7,80 euros; les furgonetes i vehicles amb remolc 13.70 euros; els pesants i els autocars 15,70 euros i 19,60 euros els que tinguin una alçada superior a tres metres o pesin més de 3,5 tones. Les motos o vehicles de tres rodes pagaran 4,70.

Cal recordar que, un any més, el Govern estipula que el pas dels vehicles pel túnel d'Envalira serà gratuït durant els intervals de temps que el port estigui tancat al trànsit per garantir així l'accessibilitat a la vila del Pas de la Casa. També es manté la reducció del 50% respecte a les tarifes en vigència per als residents i treballadors al Pas de la Casa.

Notícies relacionades