Diumenge 28 d'abril de 2024
|
14:09 H
Hotel Pyrénées a Andorra la Vella.
Hotel Pyrénées a Andorra la Vella. (Foto: Arxiu ANA)
Turisme

El mes de desembre tanca amb una ocupació hotelera del 58,90 %

Andorra la Vella.- Tot i obtenir una ocupació hotelera del 58,90% al desembre, la xifra ha disminuït uns 4,45 punts percentuals respecte a les dades obtingues l'any 2022, segons les dades facilitades per la Unió Hotelera d'Andorra (UHA). L'origen del decreixement pot veure's causat per les circumstàncies en les quals s'iniciava la temporada d'hivern del 2022, en què després de períodes de restricció a causa de la pandèmia, tot tornava a la normalitat i la gent tenia moltes ganes de gaudir de la neu, segons indiquen des de la UHA.

Durant les setmanes entre el pont de la Puríssima i Nadal d'aquest any, les previsions habituals no s'han assolit, especialment en els hotels de les parròquies altes. No obstant això, les parròquies centrals s'han mantingut estables. En canvi, durant el període de Nadal i Cap d'Any s'han mantingut xifres d'ocupació similars a l'any anterior, bastant similars quasi sempre en aquest període.

Respecte a l'ocupació general de l'any 2023 ha quedat en un 59,67%, aquesta xifra és dos punts percentuals per sobre respecte a l'any anterior i quatre punts percentuals respecte del 2019, segons les mateixes dades facilitades per la patronal hotelera. Donada aquesta xifra, es destaca la recuperació i estabilitat del sector hoteler després del període del 2021 al 2023.

Notícies relacionades