Dilluns 29 d'abril de 2024
|
07:38 H
Les dependències del Servei d'Immigració.
Les dependències del Servei d'Immigració. (Foto: Arxiu ANA)
Indicadors

El nombre de persones inscrites al SOA baixa fins a les 292, un 21,1% menys que ara fa un any

Andorra la Vella.- El nombre global de persones en recerca de feina a finals del mes de desembre s'ha situat en les 292, una xifra que representa una variació negativa del 4,9% respecte del mes anterior, quan hi havia 307 persones inscrites, i un 21,1% menys que el desembre del 2022 (370 persones). Així mateix, tal com publica aquest dijous el departament d'Estadística, el nombre de demandants en millora de feina a finals de desembre s'ha situat en les 246 persones (253 el mes anterior), fet que representa una variació mensual negativa del 2,8% i una variació també negativa del 22,6% si es comparen les dades amb el desembre de l'any anterior (318 persones).

D'altra banda, el nombre de demandants de serveis a finals de desembre ha estat de 74 persones. D'aquestes, una és demandant en situació de baixa mèdica superior a sis mesos i 73 són demandants de serveis en situació d'ocupació. La variació respecte del mes anterior és un 9,9% negativa en el cas dels demandants de serveis en situació d'ocupació, mentre que pels demandants en situació de baixa mèdica és de -1 demandant.

Paral·lelament, Estadística assenyala que el nombre total de llocs de treball oferts a finals de mes ha estat de 2.750 (2.836 el mes anterior) el que equival a una variació mensual negativa del 3% i a una variació positiva del 36,5% respecte del desembre del 2022 (2.015 ofertes de treball).

A banda, cal destacar que el nombre de persones beneficiàries de la prestació econòmica per desocupació involuntària decretada pel Govern és de 18, fet que suposa una variació nul·la respecte del mes anterior (18 persones) i un 5,9% més respecte del desembre de l'any passat (17 persones).

Tanmateix, durant el desembre s'han fet onze contractacions mitjançant el Servei d'Ocupació i no hi ha hagut cap mitjançant els programes de treball temporal. Del total de persones inscrites al SOA, n'hi ha 50 que han trobat feina pels seus propis mitjans.

Notícies relacionades