Turistes a l'entrada d'un hotel. (Foto: Arxiu ANA)
Turisme

Andorra, al top-20 de països més visitats del món

Malgrat que no figura en la llista publicada per l'Organització Mundial del Turisme, el Principat es col·loca per sobre d'Argentina, Rússia o Brasil

Andorra la Vella.- Malgrat la seva dimensió i els seus poc més de 85.000 habitants, Andorra es troba dins del top-20 dels països més visitats del món segons les dades de l'Organització Mundial del Turisme (OMT). Concretament, amb els seus 9,3 milions de turistes, el Principat se situa en la 18a posició del rànquing mundial, per davant de països com Argentina (7,4 milions), Rússia (6,3 milions), Brasil (6,3 milions) o Nigèria (5,2 milions).

Tot i això, cal tenir en compte que si es parla exclusivament de turistes -visitants que almenys han pernoctat una nit- la xifra baixa fins als 4 milions de persones. Aquest factor, però, continua col·locant Andorra en una molt bona posició en el rànquing i en nivells similars al Japó (4,2 milions) o Indonèsia (4 milions).

Segons les publicacions de l'OMT, França és el país que lidera les estadístiques més recents amb els seus 117,1 milions de turistes, seguit d'altres territoris com Polònia (88,5), Mèxic (51), els Estats Units (45), Tailàndia (39,9) o Itàlia (38,4).