Dijous 09 de maig de 2024
|
05:57 H
Ametller Origen aposta per productes frescos de proximitat
Ametller Origen aposta per productes frescos de proximitat (Foto: Pyrénées Andorra)
Manat de calçots en venda a Ametller Origen
Manat de calçots en venda a Ametller Origen (Foto: Pyrénées Andorra)
Tendències

Un hivern sense calçots, no és hivern

Andorra la Vella.- Anar de calçotada és ja una tradició per a molts. Un any sense calçotada és com un any perdut. La calçotada s’ha convertit en un ritual culinari que reuneix familiars i amics al voltant d'una taula per gaudir d'un àpat festiu i abundant centrat en els calçots (o ceballots).

La festa al voltant dels calçots comença amb la preparació d’aquests, és a dir, netejant-los i posant-los a la graella fins que estiguin tendres i carbonitzats per fora. Un cop llestos, els calçots se serveixen en grans taules de fusta, acompanyats de la salsa romesco, feta a base de tomàquets, ametlles, avellanes, oli d'oliva i nyores. I a partir d’aquí…a gaudir tothom.

La calçotada s’ha convertit en una gran festa. Els seus participants la viuen amb entusiasme i alegria sense importar com quedem de bruts a l’hora de menjar-los. I és que aquest és un àpat que es menja amb les mans. D’aquí que les mans quedin negres com el carbó i si no ens protegim amb el tradicional pitet alguna taca de salsa romesco pot acabar caient sobre la samarreta o jersei.

Actualment, els petits i grans comerços d’alimentació, com ara, Ametller Origen ofereixen atractius manats de calçots acompanyats de la tradicional sala de romesco per celebrar aquesta festa culinària sols o acompanyats de la família o amics.