Dissabte 27 d'abril de 2024
|
12:20 H
La presentació del camió aquest dijous.
La presentació del camió aquest dijous. (Foto: Pirinenca de Serveis)
El camió elèctric presentat per Pirinenca de Serveis.
El camió elèctric presentat per Pirinenca de Serveis. (Foto: Pirinenca de Serveis)
Innovació

Pirinenca de Serveis presenta el primer camió 100% elèctric

Andorra la Vella.- Rumb a un futur més sostenible, Pirinenca de Serveis s'encamina cap a la modernització en l'àmbit de la mobilitat amb la introducció d'un camió elèctric innovador, que a hores d’ara es troba en fase de prova. Aquesta fase finalitzarà el 8 de març amb una ruta definida a gran part de les parròquies del país, incloent-hi el sector del Pas de la Casa.

Tal com indiquen des de l'empresa, aquesta acció suposa "un punt d’inflexió" en la lluita contra el canvi climàtic i reforça així "els valors" de l’entitat. El camió elèctric ofereix una alternativa ecològica als vehicles de combustible tradicionals i serveix com a demostració de la tecnologia d'avantguarda en l'àmbit de la mobilitat per tal de reduir emissions de CO2 a l’atmosfera i l’impacte acústic.

L’objectiu és avaluar el seu funcionament en diferents entorns i veure si aquest tipus de vehicle s’adapta a les condicions del país i disposa d’autonomia suficient per introduir-la a la flota de l’entitat. Tal com ha destacat el gerent de Pirinenca de Serveis, Josep Gómez, “és una tecnologia molt canviant i hem de ser capaços d’adaptar-nos a totes les condicions actuals. La prova pilot permet conèixer si és apte o no”.

Fins ara, només es comptava amb vehicles elèctrics de manteniment o d’inspecció, la intenció de Pirinenca de Serveis és sumar a la seva flota de 30 vehicles aquest camió elèctric. Per la seva part, la portaveu de la comissió de seguiment del servei de recollida de residus, Vanessa Carrascosa, destaca que “la missió és poder complir amb els objectius de sostenibilitat establerts per les administracions, com la reducció de la generació de gasos d’efecte hivernacle i reducció de la contaminació acústica, etc”.

L’acollida d'aquest camió elèctric en prova és un testimoni del compromís de Pirinenca de Serveis amb la innovació i el progrés, mentre continua liderant el camí cap a un futur més net i més saludable per a les generacions futures.

Notícies relacionades