La reunió que ha tingut lloc entre els representants de l'Skal Club i el comú d'Ordino. (Foto: Skal Club Andorra)
Turisme

L'Skal Club organitzarà un cicle de xerrades sobre turisme a Ordino

Ordino.- L'Skal Andorra (Associació de Professionals del Turisme) s'ha trobat amb el conseller de Turisme, Esports i Dinamització d'Ordino, Jordi Serracanta, a la Casa de la Muntanya, en una reunió d'on han sorgit diferents propostes i on l'entitat ha presentat el seu nou president, Emili Yepes. Un dels projectes apuntats ha estat l'organització d'un cicle de xerrades dirigides al sector turístic de la parròquia.

A més d'explicar tota la trajectòria i tasca duta a terme per l'Skal en els més de 40 anys d'història de l'entitat, Yepes ha volgut remarcar l'interès de l'associació en trobar sinergies entre tots els sectors turístics del país i també amb el comú d'Ordino, per tal de fomentar la cohesió del sector. En aquest sentit, l'Skal Club s'ha ofert per ajudar al comú d'Ordino en la difusió d'aquelles iniciatives turístiques que organitza la parròquia al llarg de l'any. Difusió, no només entre els socis de l'entitat a nivell nacional, sinó també a través de l'Skal Internacional, format per 312 clubs presents a 81 països d'arreu del món.

Serracanta s'ha mostrat obert en poder col·laborar amb l'Skal Club per assolir aquest objectiu comú i s'ha posat a disposició per poder organitzar una pròxima trobada amb tots els socis de l'entitat per fer-los conèixer de primera mà tots els atractius de la parròquia que l'han portat, recentment, a ser reconeguda com a Best Tourism Villages per part de l'Organització Mundial del Turisme (OMT). Trobades com la que s'organitzarà properament a Ordino, permetran al comú explicar de forma directa als principals directius d'hotels, allotjaments turístics, transports de viatgers o recepcionistes tot el que ofereix la parròquia a nivell turístic i, per tant, aquests es podran convertir en grans ambaixadors per traslladar als turistes i excursionistes que utilitzen els seus serveis, què conèixer i què descobrir a Ordino.

També el comú ha posat a disposició de l'Skal Club les instal·lacions de la Casa de la Muntanya (que acull també l'oficina de turisme de la parròquia), per tal que l'entitat pugui organitzar-hi reunions o presentacions d'interès també pels empresaris del sector turístic de la parròquia. L'Skal Club continuarà aquests pròxims dies amb noves trobades institucionals. Aviat es trobarà amb la Cambra de Comerç, Serveis i Indústria, la Unió Hotelera i consellers de Turisme de la resta de comuns, a més de la reunió prevista amb el ministre de Turisme i Comerç, Jordi Torres.