Dimarts 10 de setembre de 2024
|
09:29 H
La fundadora de 'Color Botanica', Sara Valls.
La fundadora de 'Color Botanica', Sara Valls. (Foto: )
Speaker's Corner

'Color Botànica' de Sara Valls: teixits en simbiosi amb la natura

Escaldes-Engordany.- L'atzar d'un viatge a França va fer-la coincidir amb un mestre tintorer. Era aviat perquè Sara Valls es pogués imaginar que el fet de descobrir una tècnica ancestral la duria més endavant a crear el seu propi projecte. Un projecte que, set anys després, s'ha acabat convertint en el seu propi mitjà de vida en simbiosi amb la natura: Color Botanica.  "Em va fascinar la unió entre color i plantes i endobotànica, que eren dos móns que em captivaven" explicava aquest dijous l'escaldenca en el marc de l'experiència 'El racó de l'artesà', que va tenir lloc en el marc de conferències 'Speakers'Corner' que organitza periòdicament l'Hotel Roc Blanc. "De seguida va veure que el projecte tenia tirada comercial i va decidir obrir l'empresa" recordava.

Valls, en una petita trobada a la terrassa del mateix hotel, va compartir amb els oients que actualment es dedica al disseny i a la confecció de peces de roba mitjançant l'ús de tints naturals i de l'ecoprint. "Treballo amb tres tipus de plantes: les silvestres -que cullo al bosc o als prats, les de cuina -que són coses que mengem com les pells de cebla, la magrana o l'alvocat, que també tenyeixen-, i les que cultivo al meu propi hort -algunes són flors autòctones d'Andorra-" comentava la fundadora de Color Botanica. A través de la seva pàgina web, de fet, ofereix una àmplia gamma de productes: des de peces per a nadons fins a bosses, motxilles, moneders, tote bags i roba tenyida amb els colors i estampats de les plantes. "Amb totes aquestes varietats, creo la meva pròpia gamma de colors. Per aconseguir-los, primer bullo les plantes, que alliberen el pigment a l'aigua, i és llavors quan tenyeixo la roba" destacava, Valls.

Al llarg d'aquest viatge d'emprenedoria, Valls ha superat diversos reptes com el fet de compaginar la conciliació de la maternitat amb la seva activitat professional. A més, l'artesana explicava que ha pres consciència del fort impacte ambiental de la indústria tèxtil, sobretot pel que fa a la tintura.  "Intento comprendre a fons aquest tema i, sobretot, educar sobre la sostenibilitat en la moda i els processos més artesanals, respectuosos amb les persones i amb el medi ambient" assenyalava, Valls. Pel que fa al present i al futur del projecte, Valls explicava que aquest any ha començat a fer una subscripció en la que cada mes envia un tutorial per fer amb tints naturals. "La meva idea és centrar-me més en l'educació en línia" apuntava. "M'agradaria continuar amb tallers presencials, perquè els gaudeixo molt, i potser reduir una mica la producció de productes per fer-los més únics i exclusius" afegia la fundadora de Color Botanica qui, en acabar la presentació del seu projecte, va mostrar alguns dels productes de la seva col·lecció tot captivant l'atenció dels assistents.