Dissabte 27 d'abril de 2024
|
10:16 H
La professora d'alimentació, ioga, 'mindfulness' i meditació, Silvia Monné, a l'hotel Roc Blanc.
La professora d'alimentació, ioga, 'mindfulness' i meditació, Silvia Monné, a l'hotel Roc Blanc. (Foto: E. M.)
Speaker's Corner

Mindfulness: El mètode que promou Silvia Monné per calmar i centrar la ment

Escaldes-Engordany.- A causa de ser la prova de la seva germana amb 12 anys, que estava estudiant psicologia, la professora d'alimentació, ioga, 'mindfulness' i meditació, Silvia Monné, va iniciar les seves passes en el món de l'autoconeixement i la consciència física i mental. Això sí, per poder fer-ho efectiu, abans va haver de tocar fons. "La clau està a tenir un entrenament mental perquè la nostra ment funcioni millor" ha esmentat aquest dissabte en la seva xerrada "Mindfulness per calmar i centrar la ment", inclosa en el marc de conferències 'Speakers'Corner' que organitza periòdicament l'hotel Roc Blanc.

Així, l'experta ha explicat que aquesta tècnica millora les funcions cognitives, com la memòria o la capacitat de raonament, però també les funcions "purament humanes" com la gestió de les emocions. En aquest sentit, la pràctica busca la calma mental i l'atenció plena mediant un plec de diverses tècniques, on cadascuna té les seves característiques. No obstant això, "es poden implementar amb accions quotidianes com anar a passejar el gos o mentre ens rentem les dents" ha assegurat.

En addició, és un mètode on a banda, s'implementa l'autoconeixement i la consciència d'un mateix en vers les diferents situacions del llarg de la vida. És per aquest motiu que Monné encoratja a què tothom provi el 'mindfulness', ja que tan sols es tracta de "trobar la tècnica més adient per cadascú".

 

Notícies relacionades