Dilluns 29 d'abril de 2024
|
21:05 H
El conseller delegat de Creand Crèdit Andorrà, Xavier Cornella.
El conseller delegat de Creand Crèdit Andorrà, Xavier Cornella. (Foto: Creand Crèdit Andorrà)
Sector financer

Creand obté un benefici de 71,3 milions d’euros el 2023 i creix un 10,47% en volum de negoci

El grup Creand ha tancat el 2023 amb un benefici de 71,3 milions d’euros, un 60,05% més que l’any anterior, i ha incrementat el volum de negoci fins als 27.620 milions, un 10,47% més respecte al 2022. L’any passat, Creand va tancar el pla estratègic 2021-2023 més d’un 14% per sobre dels objectius marcats pel que fa al volum de negoci, amb un creixement orgànic i inorgànic rellevant, tant en l’àmbit nacional com en l’internacional, continuant així la tendència ascendent dels darrers anys.

Andorra la Vella.- El grup Creand ha tancat el 2023 amb un benefici de 71,3 milions d’euros, un 60,05% més que l’any anterior, i ha incrementat el volum de negoci fins als 27.620 milions, un 10,47% més respecte al 2022. L’any passat, Creand va tancar el pla estratègic 2021-2023 més d’un 14% per sobre dels objectius marcats pel que fa al volum de negoci, amb un creixement orgànic i inorgànic rellevant, tant en l’àmbit nacional com en l’internacional, continuant així la tendència ascendent dels darrers anys.

Els recursos de clients es van incrementar un 11,93% i van arribar a la xifra de 24.893 milions d’euros. La inversió creditícia es manté estable i es va situar en 2.727 milions.

Al voltant de 20 milions d’euros del total de benefici venen del negoci internacional i 7 milions, del negoci assegurador. Un cop integrades les adquisicions del negoci de Family Office de GBS Finance, al mercat espanyol, i de Vall Banc, a l’andorrà, el 2023 s’ha caracteritzat per la consolidació de les sinergies que han estat clau per al creixement del resultat obtingut. Una altra raó d’aquest increment de beneficis ha estat la recuperació dels tipus d’interès als mercats.

Aquests resultats continuen situant el banc en posició de lideratge a Andorra, tant pel que fa a la xifra de recursos de clients (9.539 milions), com a la d’inversió creditícia (2.415 milions). Aquest lideratge reverteix en el suport al desenvolupament de l’economia del país, al teixit empresarial i a les persones.

Del total del volum de negoci del Grup, aproximadament el 40% es localitza a Andorra (11.954 milions d’euros) i el 60% restant, a l’àmbit internacional. Luxemburg, amb la filial Creand Wealth & Securities, continua creixent orgànicament i ha incrementat un 12,49% el volum de negoci fins a arribar als 10.677 milions d’euros. Per la seva banda, la filial a Espanya, Creand Wealth Management, ha assolit un volum de negoci de 4.153 milions d’euros, un 21,12% més respecte al 2022. Finalment, Miami continua consolidant-se com a centre de l’activitat financera del grup al continent americà, una regió on el Grup gestiona un volum de negoci de 2.020 milions d’euros, un 4,15% més que l’any anterior.

Les ràtios de solvència i liquiditat evidencien la solidesa de l’entitat. La ràtio de liquiditat (LCR) se situa al 155,92% i la de solvència, al 17,78% (16,04% CET1). Els fons propis s’han situat en 607 milions d’euros.

Per la seva banda, el conseller delegat del grup Creand, Xavier Cornella, ha explicat que "el 2023 ha estat un any clau per a l’entitat, tant pel destacat creixement orgànic com perquè hem tancat un pla estratègic amb un volum de negoci per sobre del qual havíem projectat". També, ha ressaltat el creixement en tots els territoris, "tant en l’àmbit nacional com en l’internacional, i això ens empeny a continuar treballant per les fites marcades en el pla estratègic 2024-2026". "El nostre objectiu és seguir sent un referent de servei al client, en innovació i transformació digital i en especialització, i continuar vetllant per l’excel·lència i el creixement sostingut i sostenible del grup", ha detallat. Cornella ha remarcat que "l’increment destacat dels beneficis del grup el 2023 ve marcat per un any atípic a causa de l’augment dels tipus d’interès, que han pujat de manera molt ràpida, i pel bon comportament del negoci internacional i de l’assegurador. Es preveu que en els exercicis vinents els tipus es relaxin, tot i que no s’espera que tornin als nivells atípicament baixos dels últims vuit anys".

Pla estratègic 2024-2026

El mes de febrer passat, el grup Creand va presentar el nou pla estratègic 2024-2026. Directius d’Andorra, Espanya, Luxemburg i Amèrica van compartir les principals línies i fites marcades per créixer en l’especialització de productes i serveis i de l’equip comercial i de gestió, per impulsar la innovació i la transformació digital, i per vetllar per una eficiència global.

Reconeixement internacional

El 2023, Creand Crèdit Andorrà va ser guardonat amb el premi Banc de l’Any d’Andorra pel grup Financial Times. També va ser reconegut com a Millor banc digital i Millor banc en RSC del país per Global Banking & Finance Review.

Fitch Ratings va reafirmar el ràting a Creand Crèdit Andorrà en BBB-, amb perspectiva estable, en valorar positivament l’adequada rendibilitat del banc, que preveu que segueixi un increment estable.

Notícies relacionades