"/> "/>
Dimarts 30 d'abril de 2024
|
11:39 H
El ministre portaveu, Guillem Casal, durant la roda de premsa posterior al consell de ministres.
El ministre portaveu, Guillem Casal, durant la roda de premsa posterior al consell de ministres. (Foto: SFG)
Empresa

El Govern no descarta 'accions més contundents' si cal en el cas dels treballadors peruans

El Govern no descarta "accions més contundents" i fer "un pas més enllà" si cal en el cas dels treballadors peruans que han estat 'abandonats' per l'empresa que els va fer venir a Andorra i que, segons sembla, els ha deixat desemparats.

Andorra la Vella.- El Govern no descarta "accions més contundents" i fer "un pas més enllà" si cal en el cas dels treballadors peruans que han estat 'abandonats' per l'empresa que els va fer venir a Andorra i que, segons sembla, els ha deixat desemparats. De fet, i tal com ha explicat el ministre portaveu, Guillem Casal, al Govern els "preocupa i ocupa" aquest cas tal com demostra el fet que la setmana passada, concretament divendres, el secretari d'Estat d'Economia, Treball i Habitatge, Jordi Puy, i representants del ministeri de Justícia i Interior es reunissin amb el representant dels peruans a Andorra, Lorenzo Castillo, al qual se li va notificar que des de l'executiu s'està treballant per "esbrinar els fets que han ocorregut". En aquest sentit, s'ha decidit també, a través del ministeri d'Afers Exteriors, comunicar a les autoritats diplomàtiques peruanes amb una nota verbal que s'està "treballant al voltant d'aquesta situació" i que l'executiu està "disposat a col·laborar per esbrinar o constatar quins són els fets que han ocorregut" i "arribar al fons de la qüestió".

Preguntat pels mitjans de comunicació sobre si l'executiu es plantejaria emprendre d'altres accions en cas de constatar una mala praxi per part d'aquesta empresa, Casal ha afirmat que sí, que continuaran analitzant els fets i que si al final veuen que cal "fer un pas més enllà" el faran. En aquest sentit, cal recordar que l'executiu ja va posar un cas d'un possible abús laboral en coneixement de la fiscalia.

El ministre portaveu també ha manifestat que s'estan fent des de Treball inspeccions d'ofici, ja que en aquest cas concret no hi ha cap denúncia dels treballadors peruans.

Notícies relacionades