Dijous 02 de maig de 2024
|
01:24 H
El Secretari d'Estat de Transició Energètica, Transports i Mobilitat, David Forné, i el cònsol major d'Andorra la Vella, Sergi González, durant la presentació de les '2es jornades infantils de mobilitat sostenible i seguretat ciclista'.
El Secretari d'Estat de Transició Energètica, Transports i Mobilitat, David Forné, i el cònsol major d'Andorra la Vella, Sergi González, durant la presentació de les '2es jornades infantils de mobilitat sostenible i seguretat ciclista'. (Foto: M. R.)
El Secretari d'Estat de Transició Energètica, Transports i Mobilitat, David Forné, durant la presentació de les '2es jornades infantils de mobilitat sostenible i seguretat ciclista'.
El Secretari d'Estat de Transició Energètica, Transports i Mobilitat, David Forné, durant la presentació de les '2es jornades infantils de mobilitat sostenible i seguretat ciclista'. (Foto: M. R.)
El Secretari d'Estat de Transició Energètica, Transports i Mobilitat, David Forné, i el cònsol major d'Andorra la Vella, Sergi González, durant la presentació de les '2es jornades infantils de mobilitat sostenible i seguretat ciclista'.
El Secretari d'Estat de Transició Energètica, Transports i Mobilitat, David Forné, i el cònsol major d'Andorra la Vella, Sergi González, durant la presentació de les '2es jornades infantils de mobilitat sostenible i seguretat ciclista'. (Foto: M. R.)
El cònsol major d'Andorra la Vella, Sergi González, durant la presentació de les '2es jornades infantils de mobilitat sostenible i seguretat ciclista'.
El cònsol major d'Andorra la Vella, Sergi González, durant la presentació de les '2es jornades infantils de mobilitat sostenible i seguretat ciclista'. (Foto: M. R.)
Turisme

La Generalitat es mostra oberta a trobar solucions per permetre vols de llarga distància a l'aeroport d'Andorra-la Seu

El secretari d'Estat de Transició Energètica, Transports i Mobilitat, David Forné, ha comentat aquest divendres que durant la reunió celebrada aquest dijous entre els membres de la taula estratègica de l'aeroport d'Andorra-la Seu d'Urgell, la Generalitat es va mostrar oberta a trobar una solució per permetre que l'aeroport d'Andorra-la Seu tingui totes les condicions necessàries per acollir vols de llarg recorregut.

Andorra la Vella.- El Secretari d'Estat de Transició Energètica, Transports i Mobilitat, David Forné, ha comentat aquest divendres en el marc de la presentació de les '2es jornades infantils de mobilitat sostenible i seguretat ciclista' que durant la reunió celebrada aquest dijous entre els membres de la taula estratègica de l'aeroport d'Andorra-la Seu d'Urgell, la Generalitat es va mostrar oberta a trobar una solució per permetre que l'aeroport d'Andorra-la Seu tingui totes les condicions per acollir vols de llarg recorregut. "Els hi vam transmetre el nostre interès a obrir noves rutes de llarga distància que requereixen càrregues de combustible en el mateix aeroport, i ells ens van informar que també estan treballant en aquest sentit" ha assenyalat, Forné, qui també ha destacat que, de moment, encara no s'ha parlat de terminis. "Aquest sistema no només serviria per connectar amb destinacions més llunyanes, sinó que també milloraria la logística de la càrrega de combustible per a destinacions de proximitat" ha afegit el Secretari d'Estat.

Forné ha exposat que durant la reunió també es van presentar altres ampliacions de l'aeroport a banda de la instal·lació del sistema de càrrega automàtica de combustible, com nous hangars i noves dependències d'oficines. "Com que fem bé la feina, la Generalitat està potenciant inversions en aquest sentit" ha celebrat el Secretari d'Estat.

D'altra banda, en relació a una possible connexió ferroviària entre Catalunya i Andorra, Forné ha detallat que, de moment, el Govern ha facilitat dades a la Generalitat sobre l'entrada de vehicles al país perquè puguin desenvolupar estudis de viabilitat. "El que puc dir és que mai s'havia arribat tan lluny amb estudis impulsats per la Generalitat que parlen de connexions ferroviàries amb Andorra" ha apuntat, Forné, mentre explicava que la voluntat del govern català seria desdoblar i millorar l'actual línia R3. "No és un tema immediat i, evidentment, no serà una cosa senzilla, però nosaltres estarem a l'espera d'aquestes conclusions que, com ens han dit, ens faran arribar properament juntament amb els estudis de viabilitat i de traçats" ha afegit, el Secretari d'Estat.

González llança el repte d'aconseguir 1.000 participants a les '2es jornades infantils de mobilitat sostenible i seguretat ciclista'

Les '2es jornades infantils de mobilitat sostenible i seguretat ciclista' se celebraran enguany, i gràcies a la col·laboració de tots els comuns, a les tres valls del país. Així doncs, Encamp acollirà l'activitat el 4 de maig, mentre que Andorra la Vella i Sant Julià de Lòria ho faran l'1 i el 9 de juny, respectivament. Finalment, la Massana ha programat la jornada pel 22 de setembre. "No volem fer una festa de cada comú sinó fer un projecte de país" ha assenyalat el cònsol major d'Andorra la Vella, Sergi González, durant la presentació de les jornades. Aquest any, de fet, és la segona edició que se celebra aquesta iniciativa dirigida a infants entre sis i onze anys i que té com a objectiu promoure l'ús de la bicicleta amb seguretat i el desplaçament sostenible. "Ens agradaria superar l'assistència de l'any passat i arribar als 1.000 participants" ha proposat el mandatari comunal de la capital, qui també ha detallat que hi haurà activitats de tot tipus i que es deixarà una bicicleta a aquells infants que no en tinguin. Tota la informació de les activitats i la inscripció -obligatòria- es pot consultar a través del web www.mobilitat.ad/apren-a-rodar.