Divendres 03 de maig de 2024
|
22:50 H
Lleuger increment dels establiments inscrits en el Registre de Comerç durant el primer trimestre de l'any.
Lleuger increment dels establiments inscrits en el Registre de Comerç durant el primer trimestre de l'any. (Foto: Arxiu ANA)
Indicadors

El primer trimestre es clou amb 12.566 establiments inscrits en el Registre de Comerç

El primer trimestre del 2024 s’ha tancat amb un total de 12.566 establiments actius inscrits en el Registre de Comerç i Indústria, la qual cosa representa un increment de 131 establiments en relació amb els 12.435 establiments registrats a finals del quart trimestre de l’any 2023.

Andorra la Vella.- El primer trimestre del 2024 s’ha tancat amb un total de 12.566 establiments actius inscrits en el Registre de Comerç i Indústria, la qual cosa representa un increment de 131 establiments en relació amb els 12.435 establiments registrats a finals del quart trimestre de l’any 2023. Aquestes dades, per tant, suposen un augment de l'1,1%.

Segons el sector d’activitat econòmica, destaca el nombre d’establiments que desenvolupen la seva activitat principal en l’àmbit del comerç a l'engròs i al detall i la reparació de vehicles de motor i motocicletes (3.225 establiments), les activitats professionals, científiques i tècniques (2.772 establiments) i el sector de la informació i les comunicacions (1.115 establiments).

Pel que fa a la ubicació territorial, es detecta una concentració del 65% dels establiments entre les parròquies d’Andorra la Vella, Escaldes-Engordany i la Massana. Per la seva banda, la parròquia d’Escaldes-Engordany mostra l’increment trimestral més elevat amb el 2,1%, en un context generalitzat de creixements en totes les parròquies durant el primer trimestre d'aquest any.

L’augment general registrat durant el primer trimestre del s’explica pel balanç positiu que durant aquest període ha presentat la creació neta d’establiments (131 nous), identificada com la diferència entre les altes i les baixes, en inscriure’s 316 nous establiments i registrant-se 185 baixes. Els sectors que més han contribuït a aquest augment han estat el d'activitats professionals, científiques i tècniques (3,2%), la construcció (1,9%) i el sector de la informació i les comunicacions (1,4%).

En termes comparatius amb el trimestre anterior, en el que es van registrar 317 nous establiments, disminueix lleugerament el ritme d’altes durant el primer trimestre del 2024, experimentant així una variació trimestral negativa del 0,3% (un establiment menys). En canvi, i a diferència del que passa amb les altes, les 185 baixes d’establiments registrades són superiors als registres observats el trimestre anterior (150 establiments) i van representar una variació trimestral positiva del 23,3%.

Notícies relacionades